Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye gitti! İklim zirvesinde konu Gazze

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Kasım 2023 16:06 - Güncelleme : 03 Aralık 2023 05:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE'ye gitti! İklim zirvesinde konu Gazze

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitti. Zirvede Erdoğan'ın Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanmasına dönük etkin bir diplomasi yürütmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamaların ardından ayağının tozuyla Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri​'ne (BAE) hareket etti.

SIFIR ATIK PROJESİNİ DE AKTARACAK

Son dönemde İsrail-Hamas çatışmaları başta olmak üzere yoğun bir diplomesi trafiğinin içinde bulunan Erdoğan, ilk olarak yarın BAE'ni başkenti Dubai​'de Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na katılacak. Zirvede, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımlar anlatılacak.

Erdoğan, konuşmasında eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ve küresel bir boyuta ulaşan 'sıfır atık' projesinin de önemini vurgulayacak.

KALICI ATEŞKESİ MÜZAKERE EDECEK

Dubai'deki konferansın konusu iklim olsa da dünyanın dört bir yanından devlet ve hükümet başkanlarıın asıl gündemi Gazze olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında liderlerle ikili görüşmeler yaparak Gazze'de atılabilek kalıcı ateşkes adımlarını ele alacak.

Öte yandan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer uğurladı. Erdoğan'a seyahatinde eşi Emine Erdoğan'ıon yanı sıra çok sayıda bakan ve danışman eşlik edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...