Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a günübirlik ziyaret

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2022 09:44 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 09:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan'a günübirlik ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Azerbaycan'a günübirlik ziyaret gerçekleştirecek. İkilinin burada Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerini ve iş birliğini geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın, Azerbaycan​ Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan topraklarında Türk firmalarının da katkılarıyla inşa edilen ikinci havaalanı Zengilan Uluslararası Havaalanı'nın açılış törenine katılacak, ayrıca bölgenin kalkınması için başlatılan yeni projelerin temellerini atacak.

İŞ BİRLİĞİ GELİŞTİRİLMESİ

Ziyarette yapılacak ikili görüşmelerde, Türkiye​ ve Azerbaycan ilişkilerinin tüm boyutlarıyla gözden geçirilmesi, iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınması bekleniyor.

Ayrıca ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...