Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konutlar 1 yıl içinde inşa edilecek

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
09 Şubat 2023 13:16 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 23:04

Son dakika haberi: Depremin vurduğu illerden Osmaniye'de incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili konuştu. Çifte depremin büyük felakete neden olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünden beri ziyaret ettiğimiz şehirlerde yaşanan yıkımı yerinde gördüm. 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de depremzedelere 10'ar bin lira destek veriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremin vurduğu kentlerden olan Osmaniye​'ye geldi. Burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam vefat ve yaralı sayısını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem​ felaketinin 10 ili vurduğunu kaydederek "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16 bin 170'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 64 bin 194. Enkaz kaldırma çalışmalarımız yoğun bir gayretle devam ediyor. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konutlar 1 yıl içinde inşa edilecek

Erdoğan'ın Osmaniye'deki konuşmasından satır başları:

"Devletimiz tüm bakanlıkları ve kurumlarıyla çalışmalarını yürütüyor. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veriyor. Maruz kaldığıız depremin etkisi büyük olunca ister istemez gecikmeler ve eksiklikler yaşanabiliyor.

Yüz binlerce kişi buraya yardım gönderiyor. Afet bölgesi ilanından OHAL kararına kadar tüm adımları attık. Parlamento OHAL kararını yakında verecek. 1 yıl içinde biz yeni baştan şehirler inşa ettik. Daha önce bunları yaptık.

Enkazın kaldırılmasının ardından depremin yaşandığı şehirleri yeniden inşa ettik. İzmir'de, Düzce'de bunu gerçekleştirdik. Kastamonu, Giresun sel afetlerinde bu iktidar bunları gerçekleştirdi.

1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz. Bu geçiş sürecinde de depremzedelere 10'ar bin lira destek veriyoruz.

Talep edenlere, kabul edenlere, Antalya'daki otellere THY uçaklarıyla sefer düzenlecek."

ERDOĞAN GÜN İÇERİSİNDE GAZİANTEP​'İ DE ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde depremin vurduğu kentlerden olan Gaziantep'e geldi. Burada incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile hedeflerinin 1 yıl içerisinde yıkılan binalara konutların zemin artı (+) 3-4 katlı binalar inşa etmek olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bunun yanında yapılacak olan hasar tespit ile şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız" dedi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konutlar 1 yıl içinde inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep ziyaretinin ardından Osmaniye'ye geçecek

ERDOĞAN DÜN KAHRAMANMARAŞ​'TAYDI

Dün Kahramanmaraş ve Hatay'ın ardından İskenderun ilçesine geçen Erdoğan, burada yetkililerden bilgi alarak incelemelerde bulundu. Daha sonra Adana'ya geçen Erdoğan, merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi'ndeki Zeray Apartmanı'nın enkaz alanında süren arama kurtarma çalışmaları hakkında bildi aldı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konutlar 1 yıl içinde inşa edilecek

İncelemede bulunduğu yerlerde vatandaşlarla da görüşen Erdoğan, daha önceki depremleri hatırlatarak, "Bütün buralardaki depremleri nasıl atlattıysak hiç endişe etmeyin bundan da kısa sürede kurtulacağız. Tabii ki ölenlerimiz hepimiz için ciğerparelerimizdir" diye konuştu.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Konutlar 1 yıl içinde inşa edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Şubat 2023 Perşembe günü ziyaret edeceği iller arasında Gaziantep, Osmaniye ve Kilis bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber, Ajanslar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...