Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dürüstçe değil'

12 Aralık 2015 02:50
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dürüstçe değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Türkiye’yi Musul’daki askeri varlığından dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) şikayet etmesi için talimat vermesiyle ilgili “Dürüst bir adım değil” açıklaması yaptı.

El Cezire kanalına verdiği demeçte Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne başvurabilirler. Bu onların en temel hakkı. Ancak dürüst bir adım değil. Biz Irak’ın adımlarının bölgedeki son gelişmelerle ilgili olduğunu, Rusya ve İran tarafından atıldığına inanıyoruz. İnanıyorum ki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bu adımın dürüst olmadığını fark edip kararı buna göre verirler” dedi. 

BEKLEME LÜKSÜMÜZ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ayrıca Türkmenistan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında “... Söylenen nedir? ‘Biz davete icabetle Irak’a geldik’. Kabul de yani biz şimdi ülkemize yapılacak bir saldırıda merkezi yönetimin davetini mi bekleyeceğiz? Böyle bir şey bekleme diye bir lüksümüz yok. Tam aksine biz diyoruz ki, Irak merkezi yönetimi eğer oradan ülkemize yapılacak herhangi bir terör saldırısına gerekli tedbiri alamıyorsa, bu tedbirlerimizi biz alırız” dedi.  

‘MUTABAKATLA SÜRECEK’ 

MİT Müsteşarı Fidan ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu’nun Bağdat’taki temaslarına değinen Erdoğan, şunları söyledi: “Şu anda, askerimizi geri çekmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Oradaki eğitim verme sürecine kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Ama bunu bir mutabakat içerisinde sürdüreceğiz... Açıklanan rakamların hepsi uçuktur. Bu rakamların orada bulundurduğumuz asker sayısıyla da yakından uzaktan hiç alakası yoktur”  

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...