Tgrt Haber

Son dakika! EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadroda son durum... Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Arka arkaya açıklayacağız

02 Kasım 2022 21:40 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 23:50
Son dakika! EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadroda son durum... Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Arka arkaya açıklayacağız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Seri üretimine başlanan yerli otomobil Togg'un fiyatına ilişkin Erdoğan, "Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı ona göre atacağız. Şimdi bunu söylemek çok yanlış olur" dedi. Sinop'ta Rusya ile yeni bir nükleer santral açılacağını duyuran Erdoğan, Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerinden yeni bir müjde beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı, arsa ve iş yeri başvurularının süresinin uzatılacağını açıkladı. EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadro çalışmalarına ilişkin de bilgi veren Erdoğan, "Önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Yani biz 2023'e bunları da açıklayarak gireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak canlı yayın programında gündemi değerlendirdi. Erdoğan, yerli otomobil Togg, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), yeni asgari ücret, Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiaları ve iç siyasete ilişkin konuların yanı sıra Yunanistan'ın tahrik politikası ve tahıl krizinin çözümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları; 

TOGG'UN FİYATI NE OLACAK?

Her şeyden önce orası fabrika. Birileri diyordu da fabrika nerede diye. Togg burada üretilecek. Togg'daki tüm işçilerle, mühendislerle resim çektirdik. Ardından fabrikayı gezdik. Fabrikada her şey robotik. Tüm kaynak sistemleri robotik işlemlerle yapılıyor. İnsan bunu görünce iftihar ediyor. Rabbim bizlerle bunu nasip etti. Tabi fiyat falan şimdiden başladılar sormaya. Biz de diyoruz ki Togg satışa sunulduğunda rekabetçi olacak. Piyasaya çıktığı anda kendi sınfındaki araçlarla mücadele edebilecek. Mart ayında yollara çıkmadan önce fiyat tespitini yapıp adımımızı ona göre atacağız. Şimdi bunu söylemek çok yanlış olur.

Son dakika! EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadroda son durum... Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Arka arkaya açıklayacağız

İLK TOGG'U BEN ALACAĞIM

Renk olarak kırmızıya karar verdik. İlk Togg'u ben alacağım. Togg için ikinci teklif de Aliyev'den geldi. Aliyev '2 araç da ben istiyorum' dedi. 1 araba o istedi. 1 tanesi ben makam aracı olarak kullanacağım. Bir tanesini de daireye alacağım dedi. Rengi konuşmadık. Ancak bugünkü telefon görüşmesinde bu teklifini iletti.

Son dakika! EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadroda son durum... Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Arka arkaya açıklayacağız

ERDOĞAN TOGG SÜRÜŞÜNÜ ANLATTI

Araç olduğu yerde dönüyor. Ama döndüğünün farkında değisin. Bizim hanım o noktada şaşırdı. Orada aşırı süratli gitmedik ancak daha önce bir test yapmıştım o testte 160 km/h'a çıkmıştım. Honda ya da Hyundai'den bir beyin daha aldılar. Şu anda o iki beyin Togg'u kumanda ediyorlar. Ellerine sağlık 1300 kişi. Yakında eleman sayısı artacak.  0'dan 100 km/h'ye 4.8 saniyede ulaşabiliyor.

TOGG'DA ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI?.

2022'nin temmuz ayı ile birlikte ÖTV indirimi yapılmıştı elektrikli araçlara. Motor gücü 160 kw geçmeyen ÖTV matrahı 700 bin TL'yi aşmayan elektrikli araçlar için yeni vergi oranı yüzde 10 olarak belirlendi. Bunların hepsini planlayarak yolumuza devam ediyoruz. 

TAHIL KORİDORU KRİZİ NASIL AŞILDI?

Putin ve Zelenski ile görüşmeyi arzu ettiğimiz anda 24 saati bulmadan görüşüyoruz. Onlardan aldığımız bilgilerle bir diğerini müzakere etme fırsatını buluyoruz. Şu ana kadar bize hep olumlu yaklaştılar. Bizlerden talepleri oldu. Biz de o taleplere olumlu yaklaştık.

Son dakika! EYT, yeni asgari ücret ve sözleşmelilere kadroda son durum... Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi: Arka arkaya açıklayacağız

"DÜN ARADIM BUGÜN TAHIL KORİDORUNU AÇTILAR"

Rusya gibi devletin başına siz olumsuz durumlar sergilerseniz o da kendi tavrını kendini ezdirmeden koyacaktır. Size bir lider olarak saldırılsa bunu kabul etmezsiniz. Sayın Putin'in yaptığı bu. Aynı durumda kendisiyle bunları konuşurken bu yaklaşımlarımı da gördüğü için S-400 konusunda da yaklaşımımızı gördüğü için kendisi sağ olsun dün aradım bugün de tahıl koridorunu açtılar. Gübreyi de açalım dedik. Dedi ki örneğin Cubuti, Somali, Sudan... İlk etapta buralara tahıl naklini yapalım. Biz bu işi planlayacağız.

"SİNOP'TA YENİ NÜKLEER SANTRAL AÇACAĞIZ"

Almanya yenilebilir enerjiye geçeceğiz demişti. Nükleer enerjilerimiz devrede tutma gayreti içeresindeyiz dediler. Kömür santralini kapatıyoruz dediler. Dedim ki yanlış yapıyorsunuz. Doğal gaz kriziyle birlikte Almanya yeniden termik santralle döndü. Biz ise hepsini yapıyoruz. Bizde hem termik santralimiz var hem 2023'ün sonlarında Akkuyu Nükleer Santrali'ni açacağız. Sinop'ta Türk-Rus ortaklığıyla nükleer santral yapılacak. Sinop'ta yeni bir 4 üniteli nükleer santral açacağız. 2024'ün başına kadar ilk üniteyi devreye sokacağız. 3 ünite daha var, onları da ardı ardına onları da açacağız. Bunların her birinden yüzde 10 enerji temini sağlayacağız. Akkuyu bize 4800 megawatt enerji sağlayacak. 

CHP’Lİ BELEDİYELERE TEPKİ

SSK'yı yönetemeyen bir cahil kalkıp koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl yönetecek. Elinde büyükşehir belediyeleri var. Ne yapıyorlar orada? Çok yalancı bunlar. Ben belediye başkanıyken Tuzla ileri biyolajik tesisi kurduk. Şimdi buranın açılışını yaptılar. Bunlar izan, insaf yok maalesef.

TÜRKİYE’DE GAZ MERKEZİ ÇALIŞMALARI

Gaz merkeziyle ilgili olarak sayın Putin ile yaptığımız görüşmeden Enerji Bakanlığımız kapsamlı bir çalışmayı yapıyorlar. En yakın merkez olarak şu an itibarıyla Trakya bölgesi görülüyor ve oradan çıkış ve Avrupa'ya dağıtımını yapmak mümkün olacak. Çalışmaları arkadaşımız başlattılar.

"KARADENİZ'DE YENİ BİR MÜJDE BEKLİYORUZ"

İlk etapta 10 kuyu açacağız, buradaki günlük üretimimiz 10 milyon metreküp olacak. Saha tam üretime geçtiğinde 40 kuyu ile günlük 40 milyon metreküp gazı sisteme vermiş olacağız. Sakarya gaz sahası, keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı yapılan deniz sahası olacak. Filyos'taki doğal gaz işleme tesisinin yapımı şu anda devam ediyor. BOTAŞ, gazı ulusal sisteme bağlamak için kara boru hattını bu ay içerisinde tamamlayacak. Fatih sondaj gemisi Sakarya sahasına yakın alanda Çaycuma 1'de sondajına geçen hafta başladı. İnşallah oradan da müjdeli haberler bekliyoruz.

Şu ana kadar bulunan gazlarda Sakarya gaz sahasını geçen yok. Son olarak 110 milyar metreküplük var. Bu rezervler tespit edildikçe belki daha fazlasını da yakalayacağız. Son sondaj gemimiz 12 bin metreye kadar sondaj yapabiliyor. Yaşlı değil, bizim için büyük bir avantaj. Arkadaşlarımızın bu gayretleri bizi rahatlattı. Hesaplar kesinleştikçe sonuçlarını açıklayacağız. Bu bölgeler gerçekten bereketli gibi görünüyor.

"UYUŞTURUCU BARONLARINA ZEMİN AÇIYORSUN"

ABD'deki bu 8 saatlik kayboluşunun gizemini yavaş yavaş aydınlığa kavuşturuyor. Kılıçdaroğlu kendisine ezberletilenleri konuşuyor. Siyasi hayatı yalan, şaibe, iftira ve çarklarla dolu Bay Kemal ülkesine ben Atatürk'ün partisiyim diyerek gizlemeye çalışıyor. Bizim silahlı kuvvetlerimize hakaret ettiler. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti devletini uyuşturucu kaçakçılığı ile cari açığı kapattığı iftirasını attılar. Böyle densizlik olur mu? Biz terörle mücadele ediyoruz. Yaptığımız yatırımlar ortada. Utanmadan bu iftirayı atıyor. Varsa elinde bir delil çıkarsan bunu konuşursun. Yüzlerce insan uyuşturucudan içeride. Sen şimdi uyuşturucu baronlarına zemin açıyorsun. Senin içinde içenler var. Onlar ortada. AK Parti iktidarına bu yakıştırmayı yapamazsın. Güneydoğu'da yaptığımız mücadele hep uyuşturucu kaçakçılığı ile.

"SEÇİME BAHÇELİ İLE GİRECEĞİZ"

Bunlar Millet İttifakı diyerek millete ihanet ediyorlar. Onun adı millet değil illet ya da zillet. Bizim ise 'cumhur'dan kaynaklanarak Cumhur İttifakı. Yakında o zillet ittifakı dağılacak. Ömrü fazla değil onların. Bir kere renkleri başka bunların. Ama Cumhur İttifakı olarak bizim böyle bir derdimiz yok. Türkiye Yüzyılında sayın Bahçeli ile beraberiz, Togg'un açılışında beraberiz ve beraber de seçime gireceğiz.

CHP'Lİ VEKİLLERİN MAHKEME BASKINI

Bunlar ahlaksızlığın, kanun tanımazlığın hukuk devletini hiçe saymanın en büyük örnekleridir. Bey Kemal bunları savunuyor. Çünkü o da aynı karaktere sahip. Bunlar cibiliyet itibariyle sıkıntılı. Adalet Bakanlığı gerekli tahkikatı yapıyor. Bunların dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyor. Atatürk'ün partisi diyerek Atatürk'ün ruhu da sızlattı bunlar. Herhalde Atatürk şu anda sağ olmuş olsaydı bunları kapının önüne koyardı. Ama Bay Kemal de bu karakter ve hukuk anlayışı yok. Biz bunun gereğini yargıya bırakıyoruz.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Kılıçdaroğlu utanmadan başörtüsünü 'ben çözdüm' diyor. Arkadaşlara gidin hepsini ziyaret edin, alın bilgileri dedik. Çalışmalar Meclis'e sevk edilme aşamasına geldi. Netice alamazsak referandumu konuşacağız. 

İLK EVİM İLK İŞ YERİM PROJESİ

7 Kasım'da sona erecek arsa ve iş yeri başvurularımızın süresini inşallah 15 Kasım'a kadar uzatıyoruz.

EYT'DE FORMÜL NE OLACAK? 

Vedat bey ekibiyle beraber çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte önümüzdeki ay ve yeni yıl bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak. Buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa bunları da yine açıklayacağız. Tabi en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar arka arkaya açıklanacak. Yani biz 2023'e bunları da açıklayarak gireceğiz.

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sabri 3 Kasım 2022 01:16

Sayın Cumhurbaşkanım sizlere güvenimiz sonsuzdur. Sizlerden bir isteğimiz olacak.Karayollarında khk 696 ile kadroya geçenlere uygulanan yaş sınırlamasının kaldırılmasını sizlerden rica ediyoruz.daha 4 sene oldu kadro alalı lütfen bu sevincimizi eyt ile emekliye sevk ederek yarım bırakmayın.selamlar.

Kenan Aydemir 3 Kasım 2022 01:06

20 yıldır vaadler bitmedi arkası bağlar gazeli emekli maaşı 3.500 ev kirası 5.000 emekli bu ülkeye yük hıristiyan denilen ülkelerde emekli rahat etsin diye her imkanı sağlıyor emekliye yok kendilere bütçe çok ????????????????

Yusuf 3 Kasım 2022 00:12

Ins hakkımızda hayırlı bereketli olur inşallah. .

Sonraki Haber Yükleniyor...