Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan'da Putin'e hak verdi: Tahıl gemileri fakir değil, zengin ülkelere gitti

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Eylül 2022 13:11 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 18:28
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan'da Putin'e hak verdi: Tahıl gemileri fakir değil, zengin ülkelere gitti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 gün süren Balkan turunun son gününde Hırvatistan’da mevkidaşı ile birlikte ortak basın açıklamasında bulundu. Türkiye ile Hırvatistan arasındaki yapılan 3 anlaşmaya dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan iş birliğinin süreceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'tahıl koridorunu' askıya alacaklarına yönelik sözlerini değerlendiren Erdoğan, gemilerin Moskova yönetimine ambargo uygulayan ülkelere gittiğini ve bunun da Putin'in hoşuna gitmediğini söyledi. "Fakir ülkelere gemi gitmiyor" diyen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yakın zamanda görüşeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek​ ve Sırbistan’ın ardından son durak olan Hırvatistan’a geldi. Erdoğan ve beraberindeki heyet Hırvatistan​ heyeti ile görüştü. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ile ortak basın açıklaması yapan Erdoğan yapılan iş birliklerini anlattı. Erdoğan, "Ticaret hacmimiz geçen sene güçlü bir toparlanma göstererek salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve 900 milyon doları yakaladı" ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'tahıl koridorunu' askıya alma ile ilgili söylemlerini değerlendiren Erdoğan, tahıl gemilerinin fakir ülkelere gitmedi ve zengin ülkelere gittiğini söyledi. Özellikle Moskova yönetimine yaptırım uygulayan ülkelere gitmesinin Putin'i rahatsız ettiğini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki günlerde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceklerini söyledi. 

3 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti çerçevesinde Türkiyeile Hırvatistan arasında 3 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç’in katıldığı törende Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı ile Hırvatistan Cumhuriyeti Devlet Arşivi Arasında İşbirliği Protokolü, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Hırvatistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Arasında Kamu Huzuru ve Düzeninin Sağlanmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ve Hırvatistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı’na imza kondu. 

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1567817677539794945

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Biz birçok konuyu konuştuk. Burada Ukrayna savaşı var ve Türkiye'nin özellikle Ukrayna ve Rusya arasında köprü oluşturduğunu... İktisadi konuları da görüştük. Cumhurbaşkanı olarak şunu gördüm, buraya gelen iş adamlarının çoğu Türkler oldu. Büyük şirketlerin sahipleri Türkiye'den geldi. Hem iktisadi hem de komşuluk ilişkilerine baktığımızda bunlar çok önemlidir. Biz bu konuları daha sık görüşmeliyiz. Bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

2 EKİM'DE BOSNA HERSEK'TE YAPILACAK SEÇİMLER DEĞERLENDİRİLDİ

6 yıl aradan sonra Zagreb'de tekrar bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Türkiye - Hırvatistan bu yıl diplomatik ilişkilerinin 30. yıldönümünü kutluyor. Önceki yıllardaki Hırvatistan'daki depreme ilk koşan ülkelerden biri Türkiye olmuştur. Rusya -Ukrayna arasındaki savaşı ele alıp etraflıca onu değerlendirme fırsatımız oldu. 2 Ekim'de Bosna Hersek'te yapılacak seçimi de değerlendirme fırsatımız oldu. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan'da Putin'e hak verdi: Tahıl gemileri fakir değil, zengin ülkelere gitti

DÜNYAYA GÜÇLÜ BİR MESAJ VERMİŞ OLACAĞIZ

Hırvatistan ile ticaret hacmimiz salgın öncesi seviyeyi geride bıraktı ve 900 milyon doları yakaladı. Bunu çok daha ileriye taşımanın gayreti içindeyiz. Hırvatistan'ın ilk jeotermal santrali, demiryolu projesi Türk firmalarınca üstlenildi. Bugün TİKA'nın desteğiyle Sisak kentinde inşa edilen İslam Kültür Merkezi'nin açılışını yapacağız. Avrupa'ya ve dünyaya beraber güçlü bir mesaj vermiş olacağız.

Türkiye, Balkanlar'da yaşanan gelişmeleri yakından izlemektedir. Bosna Hersek konusundaki diyaloğumuzun seçimden sonra daha geniş alanda devamını konuştuk. 

PUTİN'İN HAKLI OLDUĞU KONU VAR

Tahıl sevkiyatında şu an Rusya tarafından tahıl sevkiyatı yok .Sayın Putin'inhaklı olduğu bir konu var. Tahıl sevkiyatındaki tahıllar zengin ülkelere gitti, fakir ülkelere değil. Yaptırımı yapan ülkelere tahılın gitmesi Putin'i rahatsız etti. Semerkant'ta bu konuları ele alacağız. Temennimiz odur ki; Rusya tarafından da tahıl sevkitayı başlasın.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...