Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid'i Aksa diplomasisi: İslam dünyasına birlik çağrısı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Nisan 2023 15:35 - Güncelleme : 07 Nisan 2023 17:21
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mescid'i Aksa diplomasisi: İslam dünyasına birlik çağrısı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider görüşmede, işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını ele aldı. Erdoğan, İsrail'in Filistin’deki saldırılarına karşı İslam dünyasının birlik içinde olması gerektiğini iletti.

İşgalci İsrail ordusu kanlı saldırıları her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. İşgalci İsrail kuvvetleri, Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskınlarda Filistinlileri ters kelepçe ile gözaltına almış, bölgedeki gerginliği tırmandırmıştı. En son İsrail ordusu, hain ve kanlı saldırılarına dün Gazze’ye düzenlediği bombardıman ile devam etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İran lideri Reisi yaptığı görüşmede, İşgalci İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırılarını ele aldı.

AA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa başta olmak üzere Filistin’de artan insanlık dışı saldırılarına karşı İslam dünyasının birlik içinde olmasının önemine işaret etti.

Yeni bir şiddet sarmalının önüne geçilmesi için sağduyunun hakim kılınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, tüm tarafları aklıselime yönlendirecek girişimlerde bulunulmasının fayda sağlayacağını dile getirdi.

KUR'AN-I KERİME SALDIRILARA KARŞI ORTAK TAVIR

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, uluslararası platformlarda kutsal mekanların statüsünü korumak için gayretleri müştereken sürdürme çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu birliği Avrupa’nın çeşitli kentlerinde, özellikle de Türk Büyüklelçilikleri önünde, son dönemde gerçekleşen Kur’an-ı Kerim’in mushafının yakılması eylemleri karşısında da sergilemelerinin ayrıca önemli olduğunu ifade etti.

AKAR: SALDIRILARI ŞİDDETLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, işgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze​ Şeridi'ne yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Akar, "İsrail’in bu saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İnsan haklarını ve evrensel değerleri hiçe sayan bu saldırgan tutum, bölgedeki gerilimi daha da artırmaktadır. İsrail yönetimi, bölgedeki kaosu daha da artırmaktan başka bir işe yaramayacak bu saldırıları derhal durdurmalıdır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...