Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Osmaniye'de: 70 bin köy evi hak sahiplerine verilecek

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
21 Şubat 2023 15:28 - Güncelleme : 21 Şubat 2023 17:09
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Osmaniye'de: 70 bin köy evi hak sahiplerine verilecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, depremden etkilenen Osmaniye'yi ziyaret etti. Bahçeli'nin memleketi olan kentte depremzedelerle bir araya gelen Erdoğan, depremde evini kaybeden vatandaşlara müjdeleri açıkladı. Kalıcı konutların bir yıl içinde tamamlanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk etapta 70 bini köy evi olmak üzere 270 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun deprem sonrası hükümetin yardımlarda geç ve yetersiz kaldığı iddialarına da tepki gösteren Erdoğan, "Çıkmış bir tanesi, 'Kızılay nerede? Çadırını da yemeğini de görmedik' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Kızılay günde yaklaşık 2 buçuk milyon insanına yemek sunuyor. Böyle vicdansızlık olur mu?' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan​, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli​ ile beraber Kahramanmaraş​ merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gitti. Erdoğan ve Bahçeli buradan Saim Bey Ortaokulu bahçesine kurulan çadırkente geçerek depremzedelerle bir araya geldi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Hatay merkezli iki depreme biz de Kahramanmaraş'ta yakalandık. Maalesef bu depremde de kayıplarımız ve yaralılarımız oldu. 6 Şubat'tan bu yana ardı ardına yaşanan depremler nedeniyle yüreğimize düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetersiz kalıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelindikçe acımızla beraber kayıplarımız da artıyor. Son tespitlere göre deprem​ bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bini geçerken, 115 bin insanımız da yaralı olarak kurtarıldı. Osmaniye'de 1030 vatandaşımız defnedilirken, 2 bin 606 vatandaşımız yaralandı.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Devlet ve millet olarak çalıştık. Her ne kadar ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'devlet yok, iktidar yok' diyorsa da bunların gören gözleri kör, kulakları sağır. İlk günden itibaren devlet tüm güvenlik güçleri ile 11 ilde yerini almıştır. 271 bin görevli ile vatandaşımızın imdadına koştuk. Yardımlar, asayiş ve tahliye çalışmaları için elimizdeki tüm imkanları kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış bir tanesi, 'Kızılay nerede?' diyor. 'Çadırını da yemeğini de görmedik' diyor. Be ahlaksız, be namussuz, be adi. Kızılay günde yaklaşık 2 buçuk milyon insanına yemek sunuyor. Böyle vicdansızlık olur mu? Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşlarına bu denli ahlaksızca yaklaşmak yenilir yutulur bir şey değildir.

'TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR'

865 bin vatandaşımız çadırda. 23 bin 500 vatandaşımız konteynerlerde. 376 bin vatandaşımız ise MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarda. Şehrimizde 132 kurtarma aracı, 408 iş makinesi görev yaptı. Osmaniye’de 9 bin 550 konutla işe başlıyoruz. Yollarımızın tamamı açıktır.

Tüm ihtiyaçlar karşılanıyor. Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için de her türlü desteği veriyoruz. Kalıcı konutlar için harekete geçtik.1 yıl içinde kalıcı konutları yetiştireceğiz. Osmaniyeli kardeşlerimiz tüm raporlara e-devlet üzerinde kimlik numarası ile ulaşabilir. Şehirlerimizi bütünüyle yenilemek için çalışacağız. 458 bin bina acil yıkılacak. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Osmaniye'de: 70 bin köy evi hak sahiplerine verilecek

70 BİN KÖY EVİ HAK SAHİPLERİNE VERİLECEK

Bugün bir müjde de köylerde yaşayan vatandaşlarımıza vermek istiyorum. Köylerimizi de 1 yıl içinde ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. İlk etapta Osmaniye'de 1361, Adıyaman 8 bin 21, Diyarbakır'da 2 bin 927, Elazığ'da 386, Hatay'da 14 bin 141, Kahramanmaraş'ta 12 bin 135, Kilis'te 1002, Malatya’da 17 bin 990, Şanlıurfa'da 2 bin 54, Gaziantep'te 9 bin 130 olmak üzere toplamda 70 bin köy evimizi ahırıyla, bahçesiyle, parkıyla, kendi özgün mimarisine uygun şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edeceğiz.

Böylece sadece mart ayında 200 bini konut, 70 bini köy evi olmak üzere toplam 270 bin vatandaşımızı ailesiyle birlikte ev sahibi yapmak için bismillah demiş olacağız. İlerleyen günlerde diğer konutlarımızla ilgili müjdeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZ'

Yaşadığımız afetten 85 milyon olarak hepimizin çıkarması gereken dersler olduğu açıktır, eksiklerimizi tamamlamamız büyük önem taşıyor. 17 Ağustos depremi sonrası attığımız adımların doğru olduğunu görüyoruz.

Adana’da çıkmış biri ‘Kentsel dönüşüme karşıyız’ diyor. Kentsel dönüşüm olmazsa olmazdır. Vatandaşlarıma yeni bedeller ödetmeyin diyorum. Bunu yapalım ki yataklarımızda rahatlıkla uyuyalım. Devletimiz yıkılanın yerine daha iyisini yapmaya muktedirdir. Devlet ile millet arasına fitne sokmak isteyenlere prim vermeyin. Sizi karamsarlığa sürüklemesine izin vermeyin. Daha önce afetlerde milletimizi açta açıkta bırakmadıysak yine devletimiz yanınızdadır.

Can kayıplarında ihmali, kusuru, kastı olanlar varsa hesabını hukuk önünde sormak boynumuzun borcudur, kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1628010999210201090

Esenboğa Havalimanı'ndan bölgeye hareket eden Erdoğan ile Bahçeli, Osmaniye'nin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini de ziyaret ederek depremzedelerle bir araya gelecek, deprem sonrası yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak.

BAHÇELİ'DEN 'ZİYARET' ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

MHP lideri Devlet Bahçeli, deprem sonrası aralarında memleketi Osmaniye'nin de illeri ziyaret etmediği için yapılan eleştirilere, partisinin geçen haftaki grup toplantısında şu sözlerle cevap vermişti:

"Dava arkadaşlarımız il il ilçe ilçe köy köy yardım çağrılarına koştu. Başkaları gibi şov peşinde değiliz. Milletimizin yaşadığı her acı bizim acımızdır. Milliyetçi Hareket Partisi nerede diye soranlar biz her yerdeyiz. Cumhurbaşkanının deprem bölgesinde olmasından dolayı gelişmeleri Ankara’dan takip ettim.

Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana ve Malatya’da milletimle tek ses olacağım, sırayla ziyaret edeceğim."

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Osman 21 Şubat 2023 18:42

Adamın dibisin sen herkeze hak ettiği dilden konuş

Sonraki Haber Yükleniyor...