Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Sudani'ye terör mücadele çağrısı: PKK'ya son verilmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Ocak 2023 20:05 - Güncelleme : 10 Ocak 2023 20:57
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Sudani'ye terör mücadele çağrısı: PKK'ya son verilmeli

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider görüşmede, Türkiye-Irak ilişkileri ve bölgesel konularını ele aldı. Erdoğan, Sudani'ye terör örgütü PKK’nın Irak topraklarındaki mevcudiyetine son verilmesinin bu ülkenin milli güvenlik menfaatlerinin de gereği olduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, akşam saatlerinde Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iki liderin görüşmesinde Türkiye-Irak ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığını aktardı. Erdoğan görüşmede, önümüzdeki dönemde ikili ve bölgesel işbirliğinin her alanda daha da güçleneceğine inandığını söyledi.

SUDANİ'YE PKK​ UYARISI 

Irak’ın huzur, istikrar ve toprak bütünlüğüne Türkiye’ninki kadar önem verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK’nın Irak topraklarındaki mevcudiyetine son verilmesinin bu ülkenin milli güvenlik menfaatlerinin de gereği olduğunu dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...