Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo'da! Türkiye'den aşı yardımı

20 Şubat 2022 21:03 - Güncelleme : 20 Şubat 2022 22:33
Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili anlaşmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tshisekedi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan FETÖ ile mücadele kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne teşekkür ederken Türkiye’den Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne 100 bin doz Covid-19 aşısı getirdiğini açıkladı.

Afrika ziyaretinin ilk durağı olan Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili anlaşmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile iki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

KARŞILIKLI İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: "Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde kabul ettiğimiz eylem planıyla Afrika ile ilişkilerimiz bakımından yol haritası belirledik. İkili iş birliğimizi geliştirme yönündeki irademizi karşılıklı olarak bir kez daha teyit ettik.

ERDOĞAN'DAN KONGO'DA FETÖ MESAJI

FETÖ ile mücadele konusunda verdikleri destekten dolayı Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ne teşekkür ederiz. Terörle mücadelede Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin yanın olmayı sürdürüyoruz.

MAARİF VAKFI'NIN ÇALIŞMALARI

Türkiye Maarif Vakfı okulumuzun başarılarıyla kendinden söz ettirdiğini görüyoruz. Okulumuz öğrencilerinin üstün başarı elde etmesi ziyadesiyle sevindiricidir. Kalkınma çabalarında Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğiz. İmzalanan anlaşmalarla ikili ilişkilerimizin ahdi temellerini güçlendirdik. Siyasi ilişkilerimizde yaşadığımız ivmeyle ekonomik ve ticari ilişkilerimiz de giderek güçleniyor."

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE DESTEĞİ

100 bin doz aşıyı beraberimde getirdim. Sağlık Bakanlığımız 1 milyon doz Sinovac ve 100 bin doz TURKOVAC aşısını yine gönderecek."

7 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne geldi. Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile bir araya gelen Erdoğan, ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmelerin ardından Türkiye ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti arasında Askeri Çerçeve Anlaşması, Nakdi Yardım Uygulama Protokolü, Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması, Kinşasa Finans Merkezi İnşaatına İlişkin Mutabakat Zaptı, Altyapı ve Kongo Nehri ile Kolları Üzerinde Nehir Ulaşımı Zaptı, Bin 83 Kilometre Uzunluğunda Otoyol İnşaatı Mutabakat Zaptı ve Demiryolu Hattı İnşaatına İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kongo'da! Türkiye'den aşı yardımı

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...