Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'fahiş fiyat' uyarısı: Ağır yaptırım olacak

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
11 Ekim 2023 14:44 - Güncelleme : 11 Ekim 2023 15:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'fahiş fiyat' uyarısı: Ağır yaptırım olacak

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Şura Salonu'nda 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'ne katıldı. Attıkları adımlarla otomobil fiyatları dahil birçok noktada ciddi sonuçlar aldıklarını söyleyen Erdoğan, "Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlar için ciddi yaptırımlar uygulayacağız." dedi.

CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan​, 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri Zirvesi'nde konuştu. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlar için ciddi yaptırımlar uygulayacaklarını açıklayan Erdoğan, "Denetimler sonucunda fırsatçılık​ tespit ederek gereği neyse onu yapmaktan çekinmeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ticaret Bakanlığı'mızın düzenlediği 26. Geleneksel Tüketici Ödülleri'nde sizlerle olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ödül törenimizi her yıl Mart ayında yapıyorduk. Ancak 6 Şubat'ta yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle ödül törenimizi erteledik.

Bu vesileyle bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kabine toplantılarımızın ilk gündem maddesini daima deprem bölgesinde yürütülen inşa faaliyetleri oluyor. Önceliği bölgenin ayağa kaldırılmasına veriyoruz. Deprem konutlarımızın inşası hızla sürüyor. Evlerimizi ve ticarethanelerimizi yeniden yapıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'fahiş fiyat' uyarısı: Ağır yaptırım olacak

Koronavirüs salgını nedeniyle küresel ekonomi bir girdaba sürüklend. Küresel ticaret durma noktasına geldi. Türkiye salgın krizini en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olmuştur. Fevri adımlardan uzak durduk. Çarkların kesintisiz dönmesini sağladık.

Aynı tavrı Ukrayna-Rusya savaşının tetiklediği ekonomik krizde de uyguladık. Tüm dünyada son 60-70 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon rakamları bizi de etkiledi. Biz bu süreci son dönemde biraz daha ağır yaşadık. Bizim yükümüz daha da arttı.

"AĞIR YAPTIRIM OLACAK"

Attığımız adımlarla otomobil fiyatlarından başlayarak birçok noktada ciddi sonuçlar aldık. Spekülatif fiyat artışları ortadan kalkmaya başladı. Daha 1 ay öncesine kadar araç kıtlığından fiyatlar artarken şimdi indirimi konuşuyoruz. Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlar için ciddi yaptırımlar uygulayacağız.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...