Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kurusıkı atarak ülke yönetilmez'

11 May 2015 06:48
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kurusıkı atarak ülke yönetilmez'

“Avrasya tünelinin maliyeti 1.5 milyar dolar. Ve bütçeden bir kuruş çıkmadı. Şimdi bakıyorum konuşanlar hep hazır paradan konuşuyor…”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve Belçika'da gurbetçilerle buluştu. İki ülkedeki gençlik şölenlerinde binlerce kişiye seslenen Erdoğan'ın ana gündemi 7 Haziran seçimiydi. Gurbetçileri oy kullanmaya çağıran Cumhurbaşkanı Alevi meselesinden, gurbetçilerin yaşadıkları ülkede söz sahibi olmasına kadar birçok konuya değindi. 
“Oy kullanmak bir külfet değil, ayrıcalıktır, fırsattır. Sesinizi en iyi şekilde duyurabileceğiniz, gücünüzü en etkin şekilde gösterebileceğiniz yer dağlardaki silahlar değil, sandıktır” diyen Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
ALEVİLİK DİNSE BEN YOKUM
“İş makinelerini yaktılar, müteahhitleri tehdit ettiler, Hakkari'de yapılan havalimanı iki yıl gecikti. Bunu yapanlar, Avrupa'da elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bile bunları rahatsız etti. Niye? 'İsmini nasıl Yavuz Sultan Selim koyarsınız'. Avrupa'da 'Alisiz Alevilik' diye bir şeyler çıktı ya şimdi içlerinden birini de aday yaptılar. Eğer Alevilik, Hazreti Ali Efendimizi sevmekse, benden daha Alevisi olamaz. Ama yok, Alevilik bir dinse, orada Tayyip Erdoğan yok. Onu, Alisiz Aleviler düşünsün…
Gurbetçilerimiz, yaşadıkları ülkelerin yönetiminde yer almalı. Siz milli sessiniz. Ermeni meselesinde AP'de saygı duruşunda bulunanlar gibi değil tavır koyanlardan olan ses. Milletimizin inancına, değerlerine, kültürüne bağlı insanlar bu imkanı kullanmazsa gelir başkaları kullanır. 
Milli gelirimizi 230 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkarttık. Eskiden bizim evlatlarımız üniversite için yurt dışına gidiyordu, şimdi 50 bin öğrenci ülkemizde eğitim görüyor. Avrasya tünelinin maliyeti 1,5 milyar dolar. Ve bütçeden bir kuruş çıkmadı. İş bilenin kılıç kuşananın. Yan gelip yatmadık, çalıştık. Öyle kalkıp kurusıkı atmakla devlet yönetilmez. Her şey milli bütçeyle yapılamaz. Kaynakların çeşitlendirilmesi önemli. Yoksa hazır parayı tüketmek kolay. Şimdi bakıyorum konuşanlar hep hazır paradan konuşuyor. 
2023 hedeflerine ulaşabilmek için de yeni bir hamleye ihtiyacımız var. Biz buna 'yeni Türkiye'nin inşası' diyoruz. Gelecek nesiller için Türkiye'yi güçlü ve sürdürülebilir bir yönetim yapısına kavuşturmak mecburiyetindeyiz. Bunun için biz, 'Yeni anayasa ve başkanlık sistemi' diyoruz.” 
BİNLERCE GURBETÇİ AKIN ETTİ
Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için Almanya'nın Karlsruhe kentine giden binlerce gurbetçi arasında Avusturya ve İsviçre'de yaşayanlar bile vardı. Türk bayraklarının yanı sıra üzerinde Erdoğan'ın resmi olan dövizler taşıyan kalabalık sık sık “milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde tezarühatlarda bulundu. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...