Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Kıbrıs çağrısı: 'Bir an önce tanıyın'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
20 Temmuz 2023 18:44 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 22:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'de Yeni Ercan Havalimanı’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Hukuki temelden yoksun federatif bir çözümün mümkün olmadığını belirten Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği tescil edilmedikçe yeni bir müzakere sürecinin mümkün olmadığını belirtti. Eğit yurttaşlık çağrısını yineleyen Erdoğan, "Ada'da barışın kalıcı olmasını amaçladıklarını vurgulayan Erdoğan, "KKTC'yi bir an evvel tanıyın" çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Körfez turunun son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinin ardından 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı ve Yeni Ercan Havalimanı'nın açılış töreni için geldiği KKTC​'de temaslarına başladı.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Töreni'nde konuşan Erdoğan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bu topraklarda Kıbrıs Türklerine zulmedildiğini ve korkunç katliamlara tanıklık ettiklerini belirten Erdoğan, "Türk milleti zalimlere asla boyun eğmedi. Kıbrıs Türkünün özgür yaşama iradesini kıramadılar. Türk ordusu yazdığı destanla Ada'ya huzur getirdi" diye konuştu.

"KKTC'Yİ BİR AN EVVEL TANIYIN"

Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmedikçe yeni bir müzakere sürecine girişilmesinin söz konusu olmadığının altını çizen Erdoğan,  "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın" diyerek tüm dünyaya çağrıda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kahraman mehmetçiğimizin adaya ayak bastığı 20 Temmuz 1974 günü, Kıbrıs Türkünün asla yalnız olmadığını ve Kıbrıs halkının boyundurluk altına asla alınamayacağı gösterlmiştir. Kendisi Kıbrıs'ın tek hakimi olarak gören gerçeklerden kopuk zihniyet, varlığını halen sürdürüyor. EOKA terör örgütünün silahsız, çocuk, yaşlı, kadın demeden katlederek toplu mezarlara gömdükleri mazlumların kimlik tespitine karşı çıkıyorlar.

"KATLİAMLARI NE UNUTACAĞIZ NE DE UNUTTURACAĞIZ"

Katliamlarını tüm dünyadan gizlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar buna muhaffak olamayacaklar. Bu topraklarda işlenen katliamları ne unutacağız ne de unutturacağız. Tarih açıkça göstermiştir ki Rumların Kıbrıs Türklerine asla tahammülü yoktur.

"FEDERAL ÇÖZÜM MÜMKÜN DEĞİL"

Zulmü bildiğimiz halde intikam peşinde koşmadık, kin gütmedik. Bütün çabamız adaya 1974'te getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir. Biz adil ve yaşanabilir çözüm arıyoruz. Gerçekler ortada iken Federal bir çözümün mümkün olamadığını artık herkesin anlaması gerekiyor. Cumhurbaşkanı sayın Tatar'ın Cenevre'de ortaya koyduğu vizyona vakit kaybetmeksizin karşılık verilmelidir.

Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmedikçe yeni bir müzakere sürecine girişilmesi söz konusu değildir. Şartlar ne olursa olsun, Kıbrıs Türklerinin eşit egemenliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyit edilmesine yönelik gayretlerimizden geri durmayacağız

Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin. KKTC'yi bir an evvel tanıyın. "

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yılmaz 20 Temmuz 2023 18:55

Bu ev kiraları ve Kredi Kart ve tüketici kredisi kapalı ne oluyor Allah razı için cevap bekliyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...