Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'ya taziye mesajlarını iletti

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
12 Eylül 2023 19:27 - Güncelleme : 12 Eylül 2023 20:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya'ya taziye mesajlarını iletti

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi'yle görüşmesinde Türkiye'nin afetle mücadelede Libya halkının yanında olduğunu ve yardımların süreceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​,Libya​ Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya’daki sel felaketinedeniyle Menfi’ye üzüntülerini bildirerek taziye dileklerini iletti.

Erdoğan, Türkiye’nin afetle mücadelede dost ve kardeş Libya halkının her zaman yanında olduğunu ve yardımların süreceğini söyledi.

EN AZ 5 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Libya'daki sel felaketinde mahsur kalan binlerce insan kurtarılmayı beklerken ülkede en az 5 bin kişi hayatını kaybetti, 10 bin kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude, Cebel el-Ahdar bölgelerinde kaydedilen yağış miktarının 400 milimetreyi gösterdiğini, bu miktarın Libya'da 40 yıldan uzun süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarını olduğunu söyledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...