Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Macaristan'da sevgi seli

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ağustos 2023 18:06 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 01:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'a günübirlik gerçekleştirdiği ziyarette başkent Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm boyutları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Erdoğan, daha sonrasında Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile de görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Erdoğani Özbek mevkidaşını sarılarak uğurladı. Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamalarında da bulunan Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macar vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, MacaristanBaşbakanı Viktor Orban’ın daveti üzerine Milli Günü'nde Budapeşte​'yi ziyaret etti.

Başkent Budapeşte’deki Ferenc Liszt Uluslararası Havalimanı’ndan Karmelita Manastırı’na gelen Erdoğan burada Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü.

rdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile görüştü.

Erdoğan ve Orban arasındaki toplantıda, ikili ilişkilerin tüm boyutları ile bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan görüşmenin ardından Budapeşte Dünya Atletizm Şampiyonası 2023 Erkekler 100 metre yarışı finalini izleyerek Karmelita Manastırı’nda gerçekleştirilecek Kuruluş Günü kutlamalarına katıldı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macaristan vatandaşlarını selamladı

ERDOĞAN'A YOĞUN SEVGİ

Macaristan vatandaşları, Macaristan’ın Kuruluş Günü kutlamaları dolayısıyla Budapeşte'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macaristan vatandaşlarını selamladı.

TÜRK ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kutlamalar çerçevesinde kentte bulunan Özbekistanlı mevkidaşı ile bir araya geldi.

Görüşmede, Türkiye​ ile Özbekistan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, daha sonra kutlamalar çerçevesinde kentte bulunan Özbekistanlı mevkidaşı ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zafer Çubukçu eşlik etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in heyetinde ise ilgili bakanlar ve yetkililer yer aldı.

VİZE SERBESTİSİ MASADA

Öte yandan Erdoğan’ın Macar tarafıyla yaptığı görüşmelerde ise Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ve vize serbestisinin gündeme alındığı bildirildi.

Macaristan'ın 2024'ün ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenecek olması, Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gündemin sürdürülmesi için önem arz ediyor.

Görüşmelerde İsveç’in NATO üyeliği de masaya yatırıldı. Türkiye ve Macaristan, İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda da eşgüdüm halinde hareket ediyor.

Erdoğan, daha sonrasında Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile de görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...