Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıldönümünde andı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 18:13 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 18:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıldönümünde andı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının yıl dönümünde bir anma mesajı yayınladı. Erdoğan, mesajında Ersoy'un Türk milletine bıraktığı mirasın önemini vurgularken bağımsızlık mücadelesine ruh kattığını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 87. yıl dönümünde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla andı. 

Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Türk tarihi ve millî mücadeledeki rolüne dikkat çekerek, onun eserlerinin ve düşüncelerinin bugün de Türk milleti için yol gösterici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı'nın mesajında, "Bizlere İstiklâl Marşı gibi eşsiz bir bilinç hazinesini miras bırakan, kurtuluş mücadelemizde Anadolu'yu şehir şehir dolaşarak bağımsızlık mücadelemize ruh katan Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete irtihalinin yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1740024745595150710

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...