Tgrt Haber

Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Mart 2023 14:00 - Güncelleme : 13 Mart 2023 16:23
Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi AK Parti genel merkezinde kabul etti. İki lider görüşmesinde, hem seçim takvimi hem de seçim kampanyasının ayrıntılarını değerlendirdi. Kritik görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Destici, BBP'nin Cumhur İttifakı'nın bir parçası olacağını ve Cumhurbaşkanı adaylarının Erdoğan olduğunu söyledi.

Türkiye​ 62 gün sonra sandık başına gidecek. Kurulacak sandıklar ile birlikte Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri belli olacak. Yaklaşan seçimler​ öncesinde hem Cumhur İttifakı​'nda hem de Millet İttifakı​'nda görüşmeler son sürat devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​, partisinin genel merkezinde BBP lideri Mustafa Destici'yi kabul etti. Görüşmenin ardından kameralar karşına geçen Destici, açıklamalarda bulundu.

"EKSİK BULDUĞUMUZ NOKTALARI ZAMAN ZAMAN DİLE GETİRDİK"

Destici şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakımız devletin bekasını önceleyerek yoluna devam ediyor. Büyük Birlik Partisi olarak 2017 referandum ardından 2018 yılındaki Cumhur İttifakı kurulunca birlikte hareket ettik. Eksik bulduğumuz noktaları zaman zaman dile getirdik. 

"BBP, CUMHUR İTTİFAKI'NIN BİR PARÇASI OLACAKTIR"

EYT, 3650 Ek gösterge gibi süreçlerin takibi olduk. Ücretli öğretmenler, tarımda çalışan geçici işçiler gibi, KİT'lerde çalışan taşeronlar gibi. Cumhur İttifakı bir ve bütün olarak yoluna devam edecektir. BBP, Cumhur İttifakı'nın bir parçası olacaktır. Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

"ÜLKENİN GELECEĞİNİ ÇOK ÖNEMLİ BULUYORUZ"

Cumhurbaşkanımızın tekrar seçimleri kazanması noktasında sahada tüm gücümüzle teşkilatımızın her ferdinin çabasıyla çalışmamız devam edecek. Ülkenin geleceği ve bütünlüğü açısından çok önemli buluyoruz.

Seçimlerin ikinci bölümü olan milletvekili seçimleri için bugün aday adaylık çalışmalarını başlatıyoruz. Kendi logomuz ve kendi vekil adaylarımız ile milletvekili seçimlerine hazırlanacağız"

Ankara'da kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici ile görüştü

CUMHUR İTTİFAKI'NDA 'SEÇİM' TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta MHP lideri Devlet Bahçeli ile de görüşmüştü. Ayrıca AK Parti heyeti, Yeniden Refah Partisi ile de bir 'ittifak' görüşmesi gerçekleştirmişti.

HÜDA-PAR İLE 'İTTİFAK' GÖRÜŞMESİ

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaptığı basın açıklamasında Cumhur İttifakı’na dahil olması beklenen HÜDA-PAR ile bugün saat 16.00’da görüşme gerçekleştireceklerini duyurdu. 

BBP SEÇİMLERE NASIL GİRECEK?

Geçen hafta da Erdoğan ile Destici arasında bir görüşme gerçekleşmişti. Destici, "BBP, kendi amblemiyle mi seçimlere girecek?" sorusuna cevap vermiş "Bizim kararımız, arzumuz, istiğimiz kendi adımız, amblemimiz ve adaylarımızla seçime katılma noktasında" demişti.

DESTİCİ: SEÇİMLERE EN YÜKSEK KATKIYI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

"Cumhur İttifakı'na özellikle cumhurbaşkanlığı ayağında seçimlere en yüksek katkıyı sağlamak için bunu arzu ediyoruz." ifadelerini kullanan Destici, "Biz, devletimizi, ülkemizi, milletimizi, ittifakımızı önceliyoruz, daha sonra partimizi önceliyoruz. Dolayısıyla bizim burada bir problemimiz yok, bir anlaşmazlık yok. Uyumlu bir şekilde ittifakımız, çalışmalarımız devam ediyor" diye konuşmuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Atilla 13 Mart 2023 15:23

Staj reis ve siz yaparsiniz güzel haber bekliyoruz oylar staj a

Sonraki Haber Yükleniyor...