Tgrt Haber

Son dakika! Astana'da kritik zirve: Erdoğan ile Putin perşembe günü görüşecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Ekim 2022 14:30 - Güncelleme : 11 Ekim 2022 23:27
Son dakika! Astana'da kritik zirve: Erdoğan ile Putin perşembe günü görüşecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin'in perşembe günü Astana'daki bölgesel zirvede bir araya geleceği açıklandı.

Rusya​ lideri Vladimir Putin'in 24 Şubat'ın ilk saatlerinde verdiği saldırı emriyle başlayan Rus ordusunun Ukrayna​'yı işgal girişimi tüm şiddetiyle devam ediyor. İki ülke arasında gerçekeleştirilen görüşmeler herhangi bir netice alınamazken her gün bölgedeki çatışmalar da şiddetini artırıyor. Son olarak Ukrayna'nın Kırım'daki Kreç Köprüsü'nü havaya uçurmasının ardından Rusya, aylar sonra beşkant Kiev​'i bombaladı.

Rusya'nın Kiev'e yönelik intikam saldırılarına halen dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken savaşın bir an önce son bulması için büyük çaba gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan​ diplomasi trafiğini sürdüyor.

KRİTİK ZİRVE PERŞEMBE GÜNÜ

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Erdoğan- Putin görüşmesi Perşembe günü gerçekleşecek. İki liderin kritik zirvede Ukrayna'yı ve ikili ilişkileri ele alacağı aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...