Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Emekliye 5 bin TL'lik yardım

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 21:54 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 22:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu: Emekliye 5 bin TL'lik yardım
cumhurbaşkanı erdoğan,emekli

Kabine sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL'lik yardımda bulunacaklarını açıkladı. Ödemelerin Kasım ayında yatırılacağını belirten Erdoğan, "Fiyat dalgalanışının sonuna geliyoruz. Hayat pahalılığınıçözmek için akılcı politika izliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine'de ekonomiye ilişkin önemli meseleler masaya yatırıldı. Kabine sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin beklediği müjdeyi verdi.

BİR DEFAYA MAHSUS 5 BİN TL'LİK YARDIM

Emeklilerin yaşadıkları sıkıntıyı çok iyi bildiklerinin altını çizen Erdoğan, "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Bir defata mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmaya karar verdik. Bu ödemeler Kasım ayında emeklilerimizin hesabına yatırılacaktır" dedi.

'FİYAT DALGALANIŞININ SONUNA GELİYORUZ'

Ülkedeki faiz, kur ve enflasyon üçgenine sıkıştırma gayretlerini boşa çıkartmaya kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu ifadelerini kullandı.

KONUTTA FAHİŞ FİYATLARA AĞIR YAPTIRIM

Konut piyasasında fahiş fiyatlara ağır yaptırım geleceğini vurgulayan Erdoğan, devamında şunları söyledi:

"Stokçuluk yapan ve haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ile şahıslara toplam 222 milyon lira idari para cezası kesildi. 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi benzer bir uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz. Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul bir şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Yapılacak incelemeler sonucunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar ağır para cezasına çarptırılacaktır. 

Etiketi ile kasa fiyatı arasında fahiş fark olan firmalara da yaptırımlar uygulayacağız. Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrılarının giderek daha çok nakıs olduğunu görüyoruz. Tüm esnafımızı yapacakları indirimlerle, enflasyonla ve hayat pahalılığıyla verdiğimiz mücadeleye yardım etmeye çağırıyoruz."


Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...