Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahıska Türkleri'ne seslendi: Türkiye olarak yanınızda olacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Eylül 2023 00:45 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 01:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için gittiği ABD'de Ahıska Türklerini kabul etti. Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ettiğini aktaran Erdoğan, "Kendilerinin yıllardır hasretle beklediği Türk Vatandaşlığını sağlamaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, BM​'nin 78'inci Genel Kurulu için ABD​'ye gitti. New York'taki Türkevi' önünde vatandaşlar tarafında sevgiyle karşılanan Erdoğan'ı BM zirvesi boyunca yoğun bir diplomasi trafiği bekliyor. SpaceX'in CEO'su Elon Musk​ ile görüşen Erdoğan, daha sonrasında  Ahıska Türklerini kabul etti. Burada konuşma yapan Erdoğan, çok önemli mesajlar verdi.

Ahıska Türklerinin durumunu Türkiye olarak çok yakından takip edildiğini söyleyen Erdoğan, Ahıska Türklerinin huzur ve esenliğini kendi vatandaşlarından ayrı görmediklerini aktardı. Erdoğan, "Kendilerinin yıllardır hasretle beklediği Türk Vatandaşlığını sağlamaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz" dedi.

"AHISKA TÜRKLERİNİN YÜREKLERİ TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ATMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"1944 yılında maruz kaldığınız sürgünle birlikte büyük acılar çektiniz, nice badireler atlattınız. Sürgünde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Ahıska Türkleri sürgünle birlikte dünyanın 9 farklı ülkesine yayılmış yıllar boyunca zorlu şartlar altında yaşamıştır.  

Ama onca zorluğa rağmen kimliklerini korumayı kültürel miraslarını gelecek kuşaklara aktarmayı başarmışlardır. Nereden olursa olsunlar Ahıska Türklerinin yürekleri Türkiye ile birlikte atmıştır.

"ÇOK YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Bu anlayışla Ahıska Türklerinin durumunu çok yakından takip ediyoruz. Ukrayna’da olaylar başladıktan sonra hemen bu ülke makamlarıyla temasa geçerek Ahıskalı vatandaşlarımızı Türkiye’ye getirdik. Bu şekilde ülkemize gelen Ahıska Türkü sayısı 4 bini buluyor.

"GEREKLİ ADIMLARI ATIYOR, SÜRECİ HIZLANDIRIYORUZ"

Gerek YTB gerekse TİKA’nın yürüttüğü çeşitli projeleri takdirle karşılıyoruz. Ahıska Türklerinin huzur ve esenliğini kendi vatandaşlarımızdan ayrı görmüyoruz. Kendilerinin yıllardır hasretle beklediği Türk Vatandaşlığını sağlamaları için gerekli adımları atıyor, bu süreci hızlandırıyoruz"

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...