Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüştü! Gündem: Esir takası

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ocak 2023 17:10 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 17:43
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile görüştü! Gündem: Esir takası

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider görüşmesinde, Ukrayna savaşı ve yaralı mahkumların takası ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, 24 Şubat 2022 sabahı başlayan Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce son bulması için iki ülkenin liderleriyle görüşmelerine devam ediyor. Erdoğan, Putin​ ve Zelenskiy​ ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde dünyayı etkileyen tahıl krizi son bulurken iki ülke arasındaki esir takasları da gerçekleştirildi.

Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın barış için gerçekleştirdiği görüşmeleri tüm dünya takdirle karşılarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdi. İki liderin telefonda gerçekleşen görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı​ ve yaralı askerlin takası için detaylar konuşuldu. 

ZELENSKİ İLE DE GÖRÜŞMESİ BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de görüşmesi bekleniyor. Erdoğan, Putin ve Zelenski ile telefon görüşmesi yapacağını daha önce duyurmuştu.

TÜRKİYE KRİTİK GÖREVLER ÜSTLENDİ

Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde kritik görevler üstlenmiş, birçok kez ateşkesi sağlamıştı. Tahıl koridoru da Türkiye öncülüğünde gerçekleşmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...