Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı: İşte yeni bakanlar

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Haziran 2023 20:45 - Güncelleme : 04 Haziran 2023 00:14
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı: İşte yeni bakanlar

Son dakika haberi: Tüm Türkiye'nin merakla beklediği yeni kabine belli oldu. Meclis'te yemin ederek yeni dönemdeki görevine resmen başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde kameraların karşısına geçerek yeni kabine listesini açıkladı. Kabinede büyük revizyona gidilirken, eski kabineden yalnızca 2 bakan görevine devam etti. Kabinedeki sürpriz isimler de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ 28 Mayıs'ta düzenlenen ikinci tur seçimlerinde yüzde 52,18 oy alarak yeniden seçildi. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi​'ne giderek yemin eden ve 5 yıl sürecek yeni dönemde resmen göreve başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluşturacağı yeni kabine merak ediliyordu.

Meclis'te yemin ettikten sonra Anıtkabir​'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Külliye'ye geçerek Göreve Başlama Töreni'ne katıldı. Törende çok sayıda katılımcının yanı sıra dünya liderleri de yer aldı. Törende konuşan Erdoğan, yeni kabineyi bu akşam açıklayacağını duyurdu.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı: İşte yeni bakanlar

YENİ KABİNENİN İLK TOPLANTISI SALI GÜNÜ

Erdoğan konuşmasında, "Seçim dönemi 28 Mayıs gecesi itibariyle artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir. Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. Bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Yeni kabineyle birlikte Türkiye Yüzyılı’nı nakış nakış işlemeye devam edeceğiz. Gecikmeden salı günü ilk kabine toplantımızı yapacağız. Artık yeni şeyler söylemenin mücadelesini vermeliyiz. Geçmişteki hatalardan ders çıkararak istikbali inşa etmenin gayreti içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni Çankaya Köşkü'nde açıkladı. Bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı, 17 bakanın belli olacağı Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin ikinci kabinesi netleşti.

Yeni kabinedeki büyük revizyon dikkat çekti. Bir önceki kabinede görevli bakanlardan 15'i milletvekili olurken, yalnızca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy milletvekili seçimlerine girmemişti. 2 bakanın kabinedeki göreviv devam etti.

Yeni kabineyi duyurmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Milletimizden 2 kez güvenoyu almanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bunların büyük bir sorumluluk yüklediğini de çok iyi biliyoruz. Nasıl bugüne kadar milletin emanetine halel getirmediysek bundan sonra da bu emanete canımız pahasına sahip çıkacağız. Şimdiye kadar beraber çalıştığımız, nice sorunu beraber aştığımız eski kabine üyelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu arkadaşlarımız milletimize yaptıkları hizmetlerle, Cumhrubaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabine olarak adlarını tarihe yazdırdılar. Rabbim hepsinden razı olsun."

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı: İşte yeni bakanlar

İŞTE TÜRKİYE YÜZYILI'NIN YENİ KABİNESİ

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz
  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki
  • Dışişleri Bakanı  Hakan Fidan
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar
  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin
  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
  • Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır
  • Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı
  • Ticaret Bakanı Ömer Bolat
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu

ATAMA KARARLARI RESMİ GAZETE'DE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 17 bakanın isminin yer aldığı atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabine listesini açıkladı: İşte yeni bakanlar

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...