Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor! ABD'den ayrılmak üzere Türkevi'nden çıktı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
26 Eylül 2024 00:01 - Güncelleme : 26 Eylül 2024 00:08

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurul'una katılmak üzere ABD'nin New York şehrine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönmek üzere Türkevi'nden ayrıldı. Türkevi önünde bir grup Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yolunuz açık olsun" dedi.

ABD​'deki görüşmelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve eşi Emine Erdoğan​, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na gitmek üzere Türkevi'nden ayrıldı. 

Türkevi önünde kendilerini bekleyen bir grup Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yolunuz açık olsun" dileklerini iletti. Erdoğan ise teşekkür ederek, "Hakan Bey (Fidan) sizinle ilgilenecek" şeklinde karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor! ABD'den ayrılmak üzere Türkevi'nden çıktı - 1. Resim

KRİTİK TEMASLARDA BULUNDU, ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ!

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, New York'ta önemli temaslarda bulundu. BM'de 79. Genel Kurulu oturumunda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Filistin​'deki insanlık dramını dünyaya haykırdı. Erdoğan, "Ey İsrail'e kayıtsız, şartsız destek verenler, bu katliamı seyretmenin, vahşete ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüyor! ABD'den ayrılmak üzere Türkevi'nden çıktı - 2. Resim


Daha sonra Amerikan NBC News kanalının konuğu olan Cumhurbaşkanı burada yine İsrail'in Filistin topraklarındaki soykırımına değindi. Erdoğan, "Hamas, topraklarını koruma gayreti içerisinde olan bir direniş grubudur. Böyle bir direniş grubuna ben nasıl olur da terör örgütü derim" ifadelerini kullandı.

Ülke liderleri ile de buluşan Erdoğan kritik temaslarda bulundu. 

 

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem26 Eylül 2024 00:10

Ahıska Türkleri gururlarımızı arıyorlar Cumhurbaşkanımıza güzel dilekler ilettiler

Sonraki Haber Yükleniyor...