Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2022 19:10 - Güncelleme : 18 Kasım 2022 19:54
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki liderin görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmeler ele alındı. Erdoğan, İstanbul Anlaşması’nın uzatılmasına yönelik yapıcı tutumu için Zelenski’ye teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan​,Rusya-Ukrayna savaşı​ ve tahıl koroidoruna ilişkin görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan en son açıklamada, Erdoğan'ın Ukrayna lideri Zelenskiy​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

ERDOĞAN'DAN ZELENSKİY'E TEŞEKKÜR

İki liderin göüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoruna ilişkin gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Erdoğan, tahıl ihracına ilişkin İstanbul Anlaşması’nın uzatılmasına yönelik yapıcı tutumu için Zelenski’ye teşekkür etti. 

ERDOĞAN'DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Erdoğan, tahıl mutabakatı ve esir takasıyla olumlu tecrübeler edinildiğini, bu anlayışı ateşkes başta olmak üzere müzakere kulvarına da teşmil etmenin herkesin yararına olacağını belirtti.  Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısı için ilettiği taziye dolayısıyla da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’ye teşekkür etti.

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA ENGELLERİ KALDIRMALI

Öte yandan dün tahıl anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tahıl anlaşmasının uzaltılmasının uzun bir süredir gündemde olduğunu beliitmiş ve özellikle Rusya'nın koyduğu tahıl ve gübre ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söylemişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...