Tgrt Haber

Son dakika! Erdoğan, Zelenskiy ve Putin ile görüştü: 'Türkiye hazır' dedi, teklif götürdü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 15:18 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 16:06

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahovka Barajı'ndaki patlama sonrası Volodimir Zelenskiy ve Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan iki lidere de Herson'da yıkılan baraja ilişkin komisyon kurulmasını teklif etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Volodimir Zelenski​ ve Vladimir Putin​ ile kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.  ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasında, Erdoğan'ın iki liderle de Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeleri ele aldığı aktarıldı.

KOMİSYON KURULMASINI ÖNERDİ

Erdoğan, Putin ve Zelenksiy'e Kahovka Barajında yaşanan patlamaya ilişkin detaylı araştırma için savaşan taraflardan uzmanların, Birleşmiş Milletler ve Türkiye dahil uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini iletti. 

TAHIL KORİDORU

Türkiye olarak bu minvalde elllerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Erdoğan, tahıl koridorunda olduğu gibi bir müzakere yönteminin izlenebileceğini de dile getirdi. 

MÜZAKERELER İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Çatışmalar uzadıkça her gün yaşanan insani kayıpların önünü almanın da mümkün olmayacağını, bu nedenle müzakerelere dönüş fikrinin hakim kılınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, adil barışın tesisine dair gayretlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...