Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Savaşın yıl dönümünde arabuluculuk teklifi: Barışa katkı sunmaya hazırız

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2023 19:33 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 14:49
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü! Savaşın yıl dönümünde arabuluculuk teklifi: Barışa katkı sunmaya hazırız

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna-Rusya savaşının birinci yıl dönümünde Ukrayna lideri Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki lider arasındaki kritik görüşmede Türkiye'nin arabuluculuğa hazır olduğu bildirildi. Görüşmelerde devam eden savaşın yanı sıra Türkiye'de meydana gelen depremler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiyile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; iki liderle yapılan görüşmede, Türkiye​'de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler ele alındı. 

"KATKI VERMEYE HAZIRIZ"

Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti. 

Erdoğan, deprem dolayısıyla  Türkiye ile dayanışma gösteren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’e ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e teşekkür etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...