Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Aliyev'den BM teşekkürü: Bugün de yanımızda 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Eylül 2023 01:50 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 02:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Aliyev'den BM teşekkürü: Bugün de yanımızda 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, BM Genel Kurulu'nda bir kez daha Karabağ'ın Azerbaycan toprakları içinde olduğunu yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını iletti. Aliyev, açıklamasında, "Azerbaycan'a sağladığınız destek için teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi bugün de Türkiye, kardeş Azerbaycan'ın yanında" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, dünyaya seslendiği Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'ndaki konuşmasında Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Karabağ​ gerilimine değindi. Erdoğan, "Ermenistan​ tarihi fırsatı yeterince değerlendiremedi. Başta Zengezur Koridoru​ olmak üzere, verilen sözleri yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. Karabağ'ın, Azerbaycan​ toprağı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunun dışında bir statünün dayatılması kabul edilmeyecek" dedi. 

"BUGÜN DE YANIMIZDA" 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Erdoğan'ın bu sözleri üzerine, "Her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda" diyerek teşekkür etti. 

Aliyev açıklamasında, "Azerbaycan'a verdiğiniz desteğe teşekkür ederim, her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye bizim yanımızda" diye konuştu. 

"SARSILMAZ BİRLİĞİMİZİ YENİ BOYUTLARA TAŞIYALIM"

Aliyev açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Sevgili kardeşim, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmanız sırasında Azerbaycan'a verdiğiniz destek için teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi bugün de kardeş Türkiye, Azerbaycan'ın yanındadır ve haklı çalışmalarımızda bize destek vermektedir.

Azerbaycan ve Türkiye iyi günde de kötü günde de her zaman birliktedir. Uluslararası kuruluşlarda her zaman birbirimizin konumunu savunuruz.

Şuşa deklarasyonuyla ilişkilerimiz stratejik ittifak düzeyine yükseldi.

Azerbaycan halkının milli lideri Haydar Aliyev'in kardeşliğimizin simgesi olan "Tek millet, iki devlet" sözünü sürekli hatırlayarak, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sarsılmaz birliği yeni boyutlara taşıyoruz."

Aliyev'in Erdoğan'a teşekkür mesajı

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...