Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye'yi işgal edeceklerini sanıyorlardı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
13 Temmuz 2024 18:44 - Güncelleme : 13 Temmuz 2024 19:07

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz adına düzenlenen Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. 15 Temmuz darbe girişiminde Mustafa Cambaz'ın darbecilere göğsünü siper ettiğini belirten Erdoğan, örgüt hakkında, "40 yıl boyunca bukalemun gibi kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. Türkiye'yi işgal edeceklerini sanıyorlardı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz adına düzenlenen yarışmanın ödül töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Şehit Mustafa Cambaz’ın genç yeteneklere ilham kaynağı olmaya devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümüne iki gün kaldığını hatırlatarak, "15 Temmuz'da 252 vatan evladını şehit verdik. Hangi alanda olursa olsun hüner ehline hak ettiği değerin verilmesi mühimdir. Mükafatı verilen her başarının daha nitelikli çalışmaların müjdecisi olacağı açıktır" dedi. Yarışmaya ülkenin dört bir yanından katılım sağlanmasının bu değerin bir göstergesi olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesinde yaşananları hatırlatan Erdoğan, "FETÖ'cü hainler Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden iki kurşunla şehit ettiler. Ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. 40 yıllık plan ve hazırlık birkaç saat içinde boşa gitti" dedi. Erdoğan, vatandaşın direnişiyle FETÖ'nün hesaplarının boşa çıktığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, hain örgütün 40 yıllık bir plan içinde oluğunu hatırlatarak, "Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardır. 40 yıl boyunca bukalemun gibi 40 kılığa girerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 40 yıllık plan ve hazırlık birkaç saat içinde boşa gitti." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye'yi işgal edeceklerini sanıyorlardı - 1. Resim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şu şekilde: 

Şehit Mustafa Cambaz adına düzenlenen yarışmanın ödül merasiminde sizlerle beraber olmanın memnuniyetini yaşıyorum. Şehit Mustafa Cambaz genç yeteneklere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. 2 gün sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümü.

"ESERLERİYLE BAŞARI ELDE ETMİŞ FOTO MUHABİRİYDİ"

15 Temmuz'da 252 vatan evladını şehit verdik. Hangi alanda olursa olsun hüner ehline hak ettiği değerin verilmesi mühimdir. Mükafatı verilen her başarının daha nitelikli çalışmaların müjdecisi olacağı açıktır. Yarışmamıza ülkemizin her köşesinden fotoğrafın katılımını bunun işareti olarak görüyorum. Dereceye giren tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah daha nice yıllar nice güzel fotoğraflar çekmeye devam edersiniz.

Bizim sanat anlayışımızın temelinde güzel olanı görmek ve göstermek düşüncesi vardır. Merhum Musatafa Cambaz işte böyle bir sanatkar. Şehit Mustafa Cambaz kardeşimizin hayat hikayesini biraz önce izledik. Şehit Mustafa Cambaz ömrünü inandığı değerlere ve mesleğine adamış takdir ve hayranlık uyandıran eseriyle başarı elde etmiş bir foto muhabirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz mesajı: Türkiye'yi işgal edeceklerini sanıyorlardı - 2. Resim

"FETÖ'CÜLERİN 40 YILLIK PLANLARI BOŞA GİTTİ"

15 Temmuz gecesi olduğu gibi sonunda ölümde olsa hakkın adaletin tarafında yer aldı. FETÖ'cü hainler Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden 2 kurşunla şehit ettiler. İnsanlarımızı korkakça namertçe katlettiler. Ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardır. 40 yıl boyunca bukalemun gibi 40 kılığa girerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 40 yıllık plan ve hazırlık birkaç saat içinde boşa gitti. Yaptıkları hesap o gece Boğaziçi Köprüsünden Yeşilköy Havalimanından Kızılay Meydanından TBMM'den Cumhurbaşkanlığı Külliyesinden döndü. Millete silah doğrulttukları her yerde Rabbimiz hainlerin hesaplarını başlarına geçirdi.

"81 İLDE VATAN EVLATLARINI YAD EDECEĞİZ"

Emperyalist uşaklarına Türkiye'nin teslim alınamayacağını yeniden gösterdik. 15 Temmuz gecesi meydanlar yerine bankamatik kuyruklarına koşanlar aradan geçen 8 yıla rağmen milletin destanına çamur atanlar, unutturmaya çalışanlar, hayal kırıklığı acısını unutamayanlar istemese de biz 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız. Pazartesi günü 81 ilde çeşitli etkinliklerle 252 vatan evladını yad edeceğiz.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI 

Gazze'de şahit olduklarımız da birçok perdenin kalkmasına neden olmuştur. Ne oluyorsa hepimizin tüm insanlığın gözü önünde oluyor. Kayıtsız kalanlar ikiyüzlü politikalarını saklama gereği duymuyorlar. Gezi olaylarından 24 saat canlı yayın yapanlar söz konusu Gazze olunca ortadan kayboldular. Soykırımı görmediler. Mazlumların çığlıklarını duymadılar. Üç maymunu oynamaya devam ettiler. Gazze'de İslam alemi kurumları da başarılı sınav verememiştir. Gazze katliamlarında Batı dünyasını eleştirirken Müslümanlar olarak kendimize de hesaba çekmemiz gerekmektedir. İsrail öldürmekten kan dökmekten vazgeçmeyecek. Batılı güçler Holokost utancının etkisiyle İsrail'e destek vermeye devam edecek. BMGK İsrail'e karşı hiçbir adım atmayacak. Böyle bir tablo karşısında İslam dünyası ne yapacak? Bu soruları kendimize daha sık sormaktan başka çıkış yolumuz bulunmuyor.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...