Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '50+1' çıkışı: Değişmesi isabetli olur

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
18 Kasım 2023 18:10 - Güncelleme : 18 Kasım 2023 19:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '50+1' çıkışı: Değişmesi isabetli olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez" dedi.

Cumhurbaşka Erdoğan, Almanya ziyaretinin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez" ifadelerini kullandı.

'50+1 PARTİLERİ YANLIŞ YOLLARA SEVK EDİYOR'

Mevcutta 50+1 mecburiyetinin partileri yanlış yollara sevk ettiğini belirten Erdoğan "Kimin eli, kimin cebinde belli değil. Yok altılı, yok on altılı masa… Bundan sonra kim bilir daha neler çıkar? Ama oy sayısı itibarıyla 'en fazla oyu alan aday seçilir' denildiği zaman seçim hızlıca tamamlanır" diye konuştu

'YENİ SİVİL ANAYASA EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ'

Yeni anayasa sürecine de değinen Erdoğan, "Meclis’te yeni anayasa çalışmalarına birkaç defa başladık ancak muhalefetin engellemeleri, verdiği sözleri yerine getirmemesi nedeniyle hep yarım kaldı. Biz verdiğimiz sözün arkasındayız, milletimizi hak ettiği sivil anayasaya kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.

Mevcut anayasanın satır aralarında darbeci zihniyetin ruhunun dolaştığını kaydeden Erdoğan, "Ayrıca dünya 1980’li yıllardan bugüne çok değişti. Bu değişiklikler anayasa metnine yansıtılmaya çalışılsa da bu anayasamızın metinsel bütünlüğünü yok etti" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...