Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye FETÖ tepkisi: Gönderdiğimiz dosyalara rağmen kapısını çalan olmadı

23 Aralık 2022 11:25 - Güncelleme : 23 Aralık 2022 12:08
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye FETÖ tepkisi: Gönderdiğimiz dosyalara rağmen kapısını çalan olmadı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, önümüzdeki yıl yargıyı güçlendirecek reformları hayata geçirmek istediklerini ifade ederken Yunanistan'ın göçmen ve mültecilere uyguladığı politikaları sert sözlerle eleştirdi. Batı'nın terörle mücadele konusunda Türkiye'yi yalnız bıraktığını ve darbeci firarileri ev sahipliği yaptığını belirten Erdoğan bu iki yüzlü tavra tepki gösterdi. ABD'ye gönderilen evraklara rağmen FETÖ elebaşının iadesinin yapılmadığını bir kez daha yineleyen Erdoğan, Washington yönetimine "Gönderdiğimiz dosyalara rağmen kapısını çalan olmadı" ifadelerini kullanarak eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'ne katıldı. Kongrede değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 yıl önce gerçekleştirilen konferansı hatırlatarak yeniden bugün etkinliğe ev sahipliği yaptıklarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.  Erdoğan, Yunanistan'ın göçmen ve mültecilere uyguladığı davranışları 'vahşet' olarak yorumlarken bu duruma tepkisiz kalan ülkeleri eleştirdi.  Erdoğan ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ülkeyi terk ederek Batı'ya sığınan FETÖ'cülerin iadesi sürecinde Türkiye'nin talebinin karşılanmadığını söyledi ve ABD​'nin FETÖ elabaşını iade etmemesine tepki gösterdi.

Erdoğan’ın konuşmalarında öne çıkanlar;

Kıymetli fikirleri önerileri ile konferansa katkı sağlayacaklara şimdiden şükranlarımı sunuyorum. Bizim devlet geleneğimizin esasını insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu oluşturur. Devletin kurumların asli varlık sebebi insandır. Devletin görevi hepsi eşit haklara sahip vatandaşlarına her alanda birinci sınıf hizmet vermektir. Hiç şüphesiz devlet kendi içerisinde güçler dengesine sahiptir. Demokratik sistemin omurgasını oluşturan erkler arasında oluşan çekişmenin zararını toplum görmektedir. Bunların kendi içindeki uyum önemlidir. 

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1606206221379178496

"VESAYET VE DARBELERİ AŞTIK"

Türkiye yakın tarihinde bu tür krizlerin acısını bizzat çekmiş bir ülkedir. Kimi zaman vesayet kimi zaman darbe olarak karşımıza çıkan sıkıntıları aşarken, bunlar bizi ekonomik seviyemizin altında bırakmıştır.  Devlet ancak adalet sistemi içerisinde gelişir büyür. Adalet dağıtamayan devlet yıkılıp gitmeye mahkumdur. Hukukun üstünlüğünde oluşucak en ufak ihmal yasama ve yargıyı da etkileyecektir. Sivil yargı, askeri yargı ayrımını ortadan kaldırdık. Teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yargının huzuruna sunduk. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, lekelenmeme hakkı, kişisel verileri koruma kurumu gibi pekçok reformu hayata geçirdik. Tüm bunlara ilaveten halkımızın tensipleri ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek güçler ayrılığını tam anlamıyla tesis ettik.

YARGI REFORMU MESAJI

Bu süreçte kamuoyunun farklı kesimlerinin yakından takip ettiği tartışmalar da olabilir. Bu tartışmaların kendi mecrasında köpürerek sürdükten sonra neticeye bağlanacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıl yürütmeyi daha etkin kılma yanında yasama ve yargıyı da güçlendirecek yeni reformları ülkemize kazandırmak istiyoruz

"BATI'YA SERT SÖZLERLE TEPKİ"

İnsan hakları konusunda çifte standart uygulamak insan haklarına zarar vermektedir. Nerdeyse 12. yılını tamamlamak olan Suriye krizi bunun en acı örneği olarak karşımızda duruyor. İnsanlık maalesef iyi bir örnek veremedi. Türkiye'nin arasında bulunduğu bir avuç ülke dışında kimsenin umrunda olmadı. Aylan bebek vicdanları harekete geçmeye yetmedi. Avrupa ülkeleri mülteciler kapısına dayandığında harekete geçmiş. Bu da göçmenleri sınırdaki dikenli tellere itmek olmuştur. Kin ve nefret dalgalarının olumsuz etkisi yanıbaşımızda yine devam ediyor. Yunanistan'ın göçmenlere sergilediği tavır vahşet boyutuna varmıştır. Yunanistan'ın bu şımarıklığına ve zalimliğine Batı ülkeleri ses çıkarmıyor. Sınır hattında ve nazi kamplarını andıran mülteci kamplarından yansıyan görüntüler hepimizi derinden üzüyor.

"FETÖ VE PKK'LI TERÖRİSTLERE KUCAK AÇIYOR"

Suriyeli, Iraklı göçmenlere kapı duvar olanlar, sıra PKK'lı, FETÖ'cülere kucak açıyor. Bölücü terör örgütü her yıl bu ülkelerde topladığı paralarla finanse ediyor. Tanımı, sınırı belli olmayan bir siyasi sığınmanın arkasına sığınılarak teröristler korunmaktadır. Suriyeli, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan ülkeler sıra PKK'lı FETÖ'cü ülkere gelince kapılarını açıyor. Bölücü terör örgütü bu ülkelerde topladığı milyonlarca euroyla Suriye, Irak ve Türkiye'ye saldırılar için kendini finanse ediyor. Adları suç dosyaları ayyuka çıkan birçok firarı darbeciyle ilgili taleplere rağmen Batı ülkeler hiçbir hukuki adım atmadılar.

ABD'YE FETÖ TEPKİSİ

Bütün kloser belgeler ortada ama barındıkları ülkede FETÖ elebaşınının kapısını çalan olmadı. 15 Temmuz gecesinde 250 vatandaşımızı şehit eden teröristler Avrupa ülkelerinde ellerini kollarını sallayarak geziyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...