Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Astana'da devlet nişanı: Benim için de sürpriz oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / AA
12 Ekim 2022 15:43 - Güncelleme : 12 Ekim 2022 16:42
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Astana'da devlet nişanı: Benim için de sürpriz oldu

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İki ülke arasında 20 anlaşma imzalandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 milyar dolarlık hedefe doğru ilerlediklerini söyledi. Burada kendisine devlet nişanı takdim edilmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Erdoğan, "Çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldık. Hangi ifadelerle değerlendireyim, bilemiyorum. Bu benim için hakikaten farklı bir sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan​'ın başkenti Astana​'da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanı Tokayev'in davetine icabetle ata topraklarımız Kazakistan'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Dost ve kardeş ülkelerimiz arasında mükemmel düzeyde seyreden ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla değerlendirdik. Güncel, bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. 

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Astana'da devlet nişanı: Benim için de sürpriz oldu

"KAZAKİSTAN'A DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Sayın Tokayev'in mayıs ayında Türkiye​'ye ziyareti sırasında ilişkilerimizi geliştirilmiş stratejik ortaklık seviyesine yükseltmiştik. İlişkilerimizin bu yüksek düzeyi, elbette halklarımız arasında ortak tarih, dil, din ve kültür bağlarından güç almaktadır. Aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, ticari, kültürel işbirliği bu gücü daha da artırmaktadır. Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerdeniz. Kardeş Kazakistan'ın istikrarı, egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I ŞAŞIRTAN SÜRPRİZ

Dün olduğu gibi bugün de birlikteyiz. Cumhurbaşkanı Sayın Tokayev lideriğinde yürütülen reformları ve Kazakistan'daki dönüşümü takdirle takip ediyorum. Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldık. Birinci derece devlet dostluk nişanı takdim edilmesini hangi ifadelerle değerlendireyim, şu anda bilemiyorum. Bu benim için hakikaten farklı bir sürpriz oldu. Şahsım, ailem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Astana'da devlet nişanı: Benim için de sürpriz oldu

İMZALAR ATILDI: HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Toplamda 20 anlaşmayı imzalamış olduk. İmzaların hayırlı olmasını diliyorum. Orta vade için tespit ettiğimiz 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Orta koridorun geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji arasında bağlantılarımızı güçlendireceğiz. Azerbaycan da dahil olmak üzere Üçlü Mekanizma'dan neticeler almak istiyoruz.

Gerek Orta Asya'da gerekse küresel çapta çok taraflı platformlarda müşterek gayretlerimizi sürdüreceğiz."

Kaynak: TGRT Haber / AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...