Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli mesajı! İttifak için partililere uyarı yaptı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
14 Haziran 2024 12:13 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 12:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener ve Özgür Özel ile yaptığı görüşmelerin ardından MHP lideri Bahçeli'nin "Normalleşmenin önünde engel bizsek gereğini yaparız" şeklindeki sözleri gündeme oturdu. Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu iddialarına ise yalanlama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti teşkilatına "Aman ha, ittifaka zarar verecek bir davranış içinde olmayın" uyarısını yaptığı öğrenildi.

Siyaset arenasındaki normalleşme adımları sonrası Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli​'nin çıkışı Ankara'da tartışmalara yol açtı.

BAHÇELİ'DE 'EKSEN DEĞİŞİKLİĞİ' ENDİŞESİ

Normalleşme adımlarının Devlet Bahçeli’de “Türkiye’de bir eksen değişikliğini ortaya çıkarabileceği endişesi” oluşturabileceği yorumu yapılırken, MHP​ liderinin çıkışının bu endişeden kaynaklı olduğu ifade ediliyor.

Devlet Bahçeli'nin sözleri Cumhur İttifakı​'nda kriz olduğu iddialarını gündeme getirirken, AK Parti cephesinden peş peşe açıklamalar geldi ve ittifakın yoluna kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli mesajı! İttifak için partililere uyarı yaptı - 1. Resim

ERDOĞAN​ TEŞKİLATINI UYARDI

Türkiye​ Gazetesi'nin haberine göre, AK Parti kaynakları, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu açıklama Cumhurbaşkanı ile görüşülerek yapılmış bir açıklamadır. Cumhur İttifakı sıradan bir işbirliği değildir. Hangi şartlarda bir araya geldiğimizi unutmayız. Hem biz, hem sayın Cumhurbaşkanı; sayın Bahçeli ve MHP’yi çok önemsiyoruz. Her toplantıda Cumhurbaşkanı bize ‘Aman ha, Cumhur İttifakı’na zarar verecek bir söz davranış içerisinde olmayın’ diye uyarıyor. Son görüşmelerinde de, Sayın Bahçeli ile çok iyi görüşme yaptıklarını ve aralarında herhangi bir problem olmadığını özellikle söyledi.”

İTTİFAKA DEVAM

AK Parti Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu “Cumhur İttifakı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu konuda irademiz nettir” mesajını verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz ruhuyla kurulduğunu vurgulayarak “Bugüne kadarki ittifak girişimlerini günü kurtarmak üzerine inşa edenlerin, bu ilkeli bir araya gelişi idrak etmesini beklemiyoruz” dedi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...