Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına kayıtsız kalan Batı'ya sert tepki: İnsan kıyımını aklama yarışına girdiler

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 18:36 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 19:10
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'in saldırılarına kayıtsız kalan Batı'ya sert tepki: İnsan kıyımını aklama yarışına girdiler

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik uluslararası hukuku hiçe saldırılarına kayıtsız kalan Batı'ya sert tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler'in sorumluluğunu bir kez daha yerine getiremediğini belirten Erdoğan, "İnsan hak ve hürriyetleri konusunda mangalda kül bırakmayan batılı ülkeler, ateşe körükle gitmek dışında hiçbir adım atmadı" dedi.

Aksa Tufanı saldırıları sonrası 12 gündür devam eden Filistin-israil çatışmasının son bulması için diplomasi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi Olağanüstü Toplantısı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Cidde’de yapılan toplantının İsrail’in artan zulmü karşısında İslam âleminin kararlılığını, Filistin​ halkıyla dayanışmasını ve Filistin davasına desteğini somut bir şekilde göstermesi bakımından takdirle karşıladığını söyledi.

'3 UÇAK DOLUSU İNSANI YARDIM MALZEMESİNİ BÖLGEYE ULAŞTIRDIK'

7 Ekim’de başlayan çatışmaların çözümü için ilk günden itibaren yoğun gayret sarf ettiklerini belirten Erdoğan, "Şimdiye kadar devlet ve hükûmet başkanı seviyesinde 18 liderle telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Mısır makamlarıyla iş birliği içerisinde 3 uçak dolusu insani yardım malzemesini bölgeye ulaştırdık" dedi.

'GAZZE HALKI TOPTAN CEZALANDIRILDI'

17 yıldır abluka altında yaşayan Gazze​ halkına yardım ellerini uzatmaya devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, "Ancak sükûneti sağlamaya matuf çabalarımız bölgeye uçak gemilerinin gönderilmesi, Filistin halkına yönelik yardımların kesilmesi ve Gazze halkının toptan cezalandırılması gibi adımlarla sekteye uğradı" ifadelerini kullandı.

'BM SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİREMEDİ'

İyice etkisizleşen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunu bir kez daha yerine getiremediğinin altını çizen Erdoğan, "İnsan hak ve hürriyetleri konusunda mangalda kül bırakmayan batılı ülkeler, ateşe körükle gitmek dışında hiçbir adım atmadı. Uluslararası medya organları taraflı ve ikiyüzlü yayınlarıyla âdeta insan kıyımını aklama yarışına girdi" diye konuştu.

'GAZZE'DEKİ KATLİAM BAŞKA BİR BOYUTA TAŞINDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadaki paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

Güvenli bölge” denilen alanlara göç eden masum insanların, sınır kapılarının, camilerin, okulların ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanması son 12 günde şahit olduğumuz savaş suçlarından birkaçıdır.

Dün, El Ehli Arab Hastanesi’ne yönelik menfur saldırıyla Gazze’deki katliam bir başka boyuta taşınmıştır.İnsanlığa karşı suç teşkil eden ve Gazze halkına yönelik soykırım derecesine varan bu saldırının faillerini lanetliyorum.

Yüreklerimizi dağlayan dünkü katliamdan failler kadar 7 Ekim’den bu yana yaptıkları açıklamalarla ateşe benzin dökenler de sorumludur. İsrail bombardımanlarında şehit olan çoğu çocuk ve kadın 4 bin Gazzeli kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum.

Türkiye olarak önce insani ateşkesin, sonrasında da kalıcı istikrarın tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...