Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve düşük faiz mesajı! İşveren ve çalışanlara 'yemek kartı' müjdesi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
25 Eylül 2022 15:53 - Güncelleme : 25 Eylül 2022 17:41
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve düşük faiz mesajı! İşveren ve çalışanlara 'yemek kartı' müjdesi

Son dakika haberi: İTO ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye dair kritik mesajlar verdi. Enflasyonun tek haneli rakamlara indirmekte kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum" diyerek yatırımcılara çağrıda bulundu. İşveren ve çalışanlara yemek kartı müjdesi de veren Erdoğan, vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katıldı. Burada ekonomiye dair önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan​, 'enflasyon' ve 'düşük faiz​' konularına da değindi.

ENFLASYON​ VURGUSU

Yüksek seviyelere çıkan enflasyonun önümüzdeki şubat ayında makul sevilere çekileceği mesajını veren Erdoğan, "Sonraki dönemde de tek haneli rakamlara indireceğiz" diye konuştu.

YATIRIMCIYA 'DÜŞÜK FAİZ' ÇAĞRISI

Erdoğan, konuşmasında yatırımcılara seslenerek "Buradan haber veriyorum. Gelin biz başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum. Düşük faizle aldığınız krediler, istihdam​, üretim, ihracat ve cari fazlayı lehimize döndürecektir. Bu konuda kararlıysak biz de sizin yanınızdayız" diye konuştu.

İŞVEREN VE ÇALIŞANLARA MÜJDE

Küçük esnafa gerekli desteği göstereceklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, işveren ve çalışanlara 'yemek kartı' müjdesinde de bulundu. Yemek kartında vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli vergi istisnası kapsamında eklenecek. İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dünyayı kasıp kavuran krizin Türkiye'mizi etkilememesi için İTO ile birçok faaliyet yürüttük. Ülkemize kazandırdığınız eserleri de yakından takip ediyoruz. İnşaAllah önümüzdeki dönemde de Şekip Bey ile bu çalışmaları daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında en büykü desteği elbette İstanbul'dan ve İstanbul Ticaret Odası'ndan bekliyoruz.

Gücü ve etkisi giderek genişleyen Türkiye'nin Uç Beyleri her zaman olduğu gibi iş dünyamız ve iş insanlarımız olacaktır. Siyasi, ekonomik, diplomatik, kültürel her anlamda medeniyetimize yakışır duruşu göstereceğiz. Yapacak çok işimiz var. Tüm bunları da hep olduğu gibi sizlerle birlikte hayata geçirecek, sizlerle başaracağız.

Emeğiniz, gayretiniz için her birinize teşekkür ediyorum.

Birçok saldırı ile mücadele etmiştik. Ekonomimiz de bu saldırılardan nasibini almıştır. 2018 Ağustos'u itibarıyla bu saldırı açık bir hal almıştır. Bu tablo karşısında çok önceden başlatmamız gereken alternatif bir ekonomi politikasını süratle hayata geçirdik. Ülkemizin ihtiyaçlarına göre sürdürdüğümüz Türkiye Ekonomi Modeli'nin hedefi ülkemizi ihracat, cari fazla ve istihdam yoluyla öne çıkarmaktır.

Ekonomik işleyişin kökünden sarsıldığı dünyada ülkemizi en ağır şekilde eleştirenler bile bizimle aynı çizgiye yönelmişlerdir. İşte bunu son Semerkand zirvesinde, ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki görüşmelerimizde tüm liderler ifade etti. Türkiye artık eski Türkiye değil.

Faiz, enflasyon, kur dengesi teorilerinin aslında hiçbir soruna çözüm sağlamadığı bizzat bu işin sahipleri de ikrar etti. Dikkat ederseniz bu yöntemler artık kimse tarafından dile getirilmiyor. Getirilse de ciddiye alınmıyor. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasını söz ediyor. Rusya bizzat sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı. 8.6'ya kadar indirdi."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...