Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümü mesajı

23 Temmuz 2023 12:39 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 14:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Erzurum Kongresi'nin 104. yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum Kongresi’nin 104. yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, tarihi olayın önemine değinerek, Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını yad etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, sosyal medya hesabından Erzurum Kongresi’nin 104. Yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, "Vatanımızın bölünmezliğini, milletimizin esaret altında yaşamayı ne pahasına olursa olsun reddettiğini kararlı bir şekilde ortaya koyan Erzurum Kongresi'nin 104'üncü yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal​ başta olmak üzere Millî Mücadele'mizin tüm kahramanlarını rahmetle yâd ediyorum" ifadeleri yer aldı.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1683039249619206147

ERZURUM KONGRESİ'NİN ÖNEMİ

Erzurum Kongresi'nin temel amacı saldırıları durdurmak ve Doğu Anadolu Bölgesinin de Türk vatanı sınırları içinde kalmasını sağlamaktı. Bu amaca dayalı olarak kongrede milli sınırlar belirlenmiştir. Bu nedenle ayrı bir öneme sahiptir. Ayrıca ulusal bağımsızlığın her ne olursa olsun gerçekleşmesi durumundan bahsedilmiştir. Kongrenin bir diğer önemi ise milli kararlar alınmış olmasıdır. Türk vatanı topraklarının parçalanamayacağı da yine kongre maddeleri arasında olup kongrenin önemini yansıtmaktadır. Yine manda ve himayenin kesin reddi de kongreyi ayrıca önemli kılmaktadır. Erzurum Kongresi ile milletin kararları ön plana çıkarılmış ve hükümet kararlarının daha doğru verilmesi sağlanmıştır.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...