Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esir takası için ilk mesajı: Türkiye devrede

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Kasım 2023 17:50 - Güncelleme : 21 Kasım 2023 18:31

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında gittiği Cezayir'de mevkidaşı Abdülmecid Tebbun ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan İsrail-Filistin arasındaki esir takasına ilişkin, "Temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Cezayir​ Devlet Başkanı Abdülmecid Tebbun ile ortak basın açıklamasında bulundu. İsrail'in savaş suçu işlediğini söyleyen Erdoğan, "Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul gibi mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır" dedi. 

Filistin​'e en güçlü desteği veren ülkelerden birinin Cezayir olduğunu söyleyen Erdoğan, "Cezayir'in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Savaş suçu teşkil eden İsrail saldırılarını kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul gibi mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması barbarlıktır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye ve Cezayir'in asırlar süren bir dostluğu olduğunu belirten Erdoğan, "5,3 milyarlık ticaretin 6 milyar yakalamasını hedefliyoruz. 10 milyarlık ticarete de gayretlerimizi artırarak inşallah başaracağız. Tercihli ticaret anlaşmasının bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Sayın Tebbun'un çabalarını izliyoruz. Şirketlerimizin en büyük yatırımcı ve istihdam sağlayıcı olması ile iftihar ediyoruz. Cezayir'in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Cezayir'in altyapı yatırımlarında şirketlerimizin olması gurur vericidir. Enerji ve yenilenebilir enerjideki ilişkileri yeni ortaklıklarla çeşitlendirmeyi arzu ediyoruz. Doğal gaz sözleşmesi bunun güzel bir örneğini gösterdi." dedi. 

ESİR TAKASI MESAJI: GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

İsrail devlet televizyonu KAN'a konuşan analist Roi Şaron, İsrail'in esir takası anlaşmasına "yeşil ışık" yaktığını ve Hamas'ın cevabını beklediğini söylemesinin ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. 

"Hamas’ın taleplerini kabul ettiğini ve karşı tarafın cevabını beklediği" iddia edilen haber sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında ilk kez konuştu. 

Katar ile birlikte çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar ile de temastayız, temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak" diye konuştu. 

İSRAİL KABİNESİ TAKASI GÖRÜŞMEK İÇİN TOPLANIYOR

İsrail basınında yer alan habere göre, kabinenin Hamas ile son aşamaya gelen esir takası anlaşmasını onaylamaya hazırlandığını bildirdi. İsrail kabinesinin bu akşam yerel saatle 20.00'de toplanacağı belirtildi. Toplantıda kabinenin İsrail ile Hamas arasında beklenen esir takası anlaşmasını onaylayacağı ifade edildi.

Netanyahu, esir takası anlaşması için yürütülen müzakerelerde ilerleme olduğunu söyledi ve “Yakında güzel haberler almayı umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...