Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! Norveç Başbakanı ile görüştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 May 2024 20:00 - Güncelleme : 29 May 2024 20:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze diplomasisi! Norveç Başbakanı ile görüştü 

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Norveç arasındaki ilişkiler, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar ile küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, İsrail’in pervasız ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarının durdurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca bölgede kalıcı barış için çabaların artırılmasının önemine dikkat çekti.

Görüşmede, Erdoğan, Norveç’in Filistin’i tanıma kararının, bölgede sürdürülebilir barışa, huzura, adalete ve iki devletli çözüm vizyonuna katkı sağladığını belirtti. Bu isabetli adımları ve süreç boyunca kararlı tutumlarından ötürü Norveç​ hükümetini tebrik etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin verimli geçtiği ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceği ifade edildi.

İRLANDA BAŞBAKANI'YLA DA GÖRÜŞTÜ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda İrlanda Başbakanı Harris ile de telefonda görüştü. Erdoğan görüşmesinde, İrlanda Başbakanı Simon Harris'e Filistin​'in devlet olarak tanınmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...