Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesaisi... Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 19:41 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 20:35
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesaisi... Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail-Filistin gerilimi ele alındı. Gazze'de sivillere yönelik İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı. 

Hamas​'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları​'nın, 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla başlattığı kapsamlı saldırı sonrası İsrail'in Gazze​'ye başlattığı hava saldırılarında 14. güne girildi.

İsrail, el-Ehli Baptist Hastanesi'ni ABD yapımı füzeyle hedef aldı. Korkunç saldırıda en az 471 kişi hayatını kaybetti, 28'i ağır olmak üzere 342 kişi de yaralandı. İsrail'in sivilleri hedef almasına tepkiler çığ gibi yükselirken Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da Gazze için ikili görüşmelerini sürdürüyor. 

Türkiye, çatışmaları sona erdirmek ve Gazzelilere yardım götürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin çatışmasında giderek daha vahim hale gelen tablo, Gazze'deki masum sivillere karşı İsrail'in sergilediği insan hakları ihlalleri ve çözüm için atılabilecek adımlar ele alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarına yönelen vahşetin giderek derinleştiğini, hastanelerin, okulların ve ibadet yerlerinin bombalanmasına Batılı ülkelerin sessizliğinin Gazze'deki ateşi büyüttüğünü ifade etti. 

"FİLİSTİNLİLERİN GÖÇE ZORLANMASI KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'deki Filistinlilerin yurtlarından göç etmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu, Türkiye'nin hem barışın sağlanması hem de bir an önce Gazze'ye insani yardım ve sağlık hizmetlerinin ulaştırılması için her türlü gayreti ortaya koymaya devam edeceğini belirtti.

https://twitter.com/iletisim/status/1715406549575708745 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...