Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya İsveç telefonu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
05 Temmuz 2023 20:33 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 21:23
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hollanda'ya İsveç telefonu 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler, İsveç’in NATO'ya üyelik süreci ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemler ele alındı. Erdoğan, terör yanlılarının provokatif gösterilerini işaret ederek İsveç'in atılan adımları boşa çıkardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Hollanda Başbakanı Mark Rutteile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsveç’in NATO​ üyeliği süreci, Avrupa’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemler ile bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki sene Türkiye-Hollanda Dostluk Anlaşması'nın 100'üncü yılının kutlanacağını hatırlatarak üst düzey ziyaretlerle ikili ilişkilerin taçlanacağına inandığını ifade etti. 

'ATILAN ADIMLARI BOŞA ÇIKARIYOR' 

İsveç​'in NATO üyeliği sürecinin de ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatında değişiklikler yaparak doğru yönde adımlar attığını ancak terör örgütü PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye devam etmesinin atılan adımları boşa çıkardığını belirtti. 

KURAN-I KERİM PROVOKASYONUNA SERT TEPKİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Rutte'ye İsveç'te Kur'an-ı Kerim​'e yönelik gerçekleştirilen saldırıların fikir özgürlüğü kisvesi altında meşrulaştırılmasının da kabul edilemeyeceğini belirterek yapılanların açıkça ifade suçu olduğunu ifade etti. 

Görüşmede liderler ayrıca, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleştirilecek NATO zirvesinin en önemli gündem maddelerinden birinin de Rusya-Ukrayna Savaşı olacağı konusunda mutabık kaldı.  

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...