Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali: Tankımızla terörün kökünü kazıyacağız

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
22 Kasım 2022 15:15 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 16:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pençe-Kılıç'ta kara harekatı sinyali: Tankımızla terörün kökünü kazıyacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde PKK inlerini yerle bir eden Pençe-Kılıç Harekatına ilişkin konuştu ve operasyonda kara harekatının en kısa sürede düzenleneceğine dair sinyal verdi. Erdoğan, "İnşallah en kısa sürede tankımızla, bizimle birlikte yol yürüyen dostlarımızla birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Eli kanlı terör örgütü PKK tarafından 13 Kasım'da İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen hain saldırı Türkiye’yi gözyaşına boğdu. 6 kişinin şehit olduğu 81 kişinin de yaralandığı hain saldırıdan günler sonra Türk Silahlı Kuvvetleri​ tarafından PKK'ya yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı'nın düğmesine basıldı.

Gece saatlerinde başlayan operasonda, Türk jetleri Suriye ve Irak'ta PKK inlerine bomba yağdırdı. Operasyonda, terör örgütünün depoları ve karargahları hedef alınırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, harekata ilişkin yaptığı açıklamada, ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildiği duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artvin'de Yusufeli Barajı'nın açılış töreninde Irak ve Suriye'de PKK'ya yönelik düzenlenen Pençe-Kılıç harekatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Pençe-Kılıç'ta en kısa sürede kara harekatının başlayacağının mesajını verdi.

Teröristlerin kimlerin silahlandırdığı, himaye ettiğini ve cesaretlendirdiğini çok iyi bildiklerini belirten Erdoğan, ülke ismini söylemeyden ABD'ye tepki gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'yi harf oyunlarıyla, terör örgütünün ismini değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verdirerek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir" dedi.

Irak ve Suriye sınırının bir kısmında güvenlik çizgisinin olması gereken yere çekildiğini belirten Erdoğan, hala sınırlara saldırıların devam ettiği yerlerde bu çizginin daha da ileriye çekilmesine kimsenin mani olamayacağını ve karşı da çıkayamacağının altını çizdi. 

Pençe-Kılıç'ta kara harekatının en kısa sürede düzenleneceğine dair sinyal de veren Erdoğan, "İnşallah en kısa sürede tankımızla, bizimle birlikte yol yürüyen dostlarımızla birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

ABD'YE TERÖR TEPKİSİ

Bu teröristleri kimlerin silahlandırdığını, himaye ettiğini, cesaretlendirdiğini biliyoruz. Sabrımız çaresizliğimizden değil, hukuk devleti olarak diplomasiye ve anlaşmalara ve bize verilen sözlere riayet etme hassasiyetimizden. Buradan açıkça ilan ediyorum; biz Suriye sınırlarımızın güvenliğe kavuşturulması hususunda verdiğimiz her söze, yaptığımız her anlaşmaya riayet ederek üzerimize düşenleri yerine getirdik.Türkiye​'yi harf oyunlarıyla, terör örgütünün ismini değiştirerek, teröristlerin yanında kendi askerlerine görüntü verdirerek oyalayacaklarını sananlar için yolun sonu gelmiştir.

Artık bu saatten sonra bizim için tek bir ölçü ve sınır var; o da kendi ülkemizin, vatandaşlarımızın güvenliğidir. Bu güvenlik nereden başlayacaksa oraya kadar gitmek en meşru hakkımızdır. En başta kendi güvenlikleri için binlerce kilometre öteden gelip fütursuzca güç kullananların bu hakkımızı anlayışla karşılamaları gerekir. 

SURİYE'YE KARA HAREKATI SİNYALİ

Irak ve Suriye sınırının bir kısmında bu güvenlik çizgisini olması gereken yere çektik. Hala sınırlarımıza saldırıların devam ettiği yerlerde bu çizgiyi olması gereken yere kadar çekmemize kimse mani olamaz, karşı da çıkamaz.

Birkaç gündür uçağımızla, topumuzla, SİHA'mızla teröristlerin tepesindeyiz. İnşallah en kısa sürede tankımızla, bizimle birlikte yol yürüyen dostlarımızla birlikte hepsinin kökünü kazıyacağız. Bunu böyle bilin

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil25 Kasım 2022 20:47

Typyi uzatacamısınız uzamasa zannetmiyokmiyomda yapacak birsey yok olana razı olacak

Sonraki Haber Yükleniyor...