Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik AB adımı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Haziran 2023 20:29 - Güncelleme : 07 Haziran 2023 20:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik AB adımı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği doğrultusunda temasların sommut şekilde artırılması gerektiğini aktardı. 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, AB​ Konseyi Başkanı Charles Michel​, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesi dolayısıyla tebriklerini sundu. 

AB İÇİN SOMUT ADIM! 

Yerel konuların da konuşulduğu görüşmede, Avrupa açısından büyük stratejik değeri olan Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği doğrultusunda somut ve olumlu bir gündemle temasları tüm seviyelerde artırmak gerektiği Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından ifade edildi.  

https://twitter.com/iletisim/status/1666463352258809856

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması, göçün idaresi ve terörle mücadele alanlarında işbirliğinin önemini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’ye gösterilecek adil muamele ve tam üyelik perspektifinin desteklenmesinin, ilişkilerde yeni ufukların açılmasını temin edeceğini belirtti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...