Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 uyarısı: En kritik seçim, Türkiye 6’lı masaya bırakılamaz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
14 Eylül 2022 07:40 - Güncelleme : 14 Eylül 2022 07:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2023 uyarısı: En kritik seçim, Türkiye 6’lı masaya bırakılamaz

Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarını uyardı. Türkiye’nin en kritik seçimi olacağını belirten Erdoğan, “6’lı masa FETÖ ve PKK ile adeta ortak hareket ediyor. Türkiye 6’lı masaya bırakılamaz” dedi.

Siyasi kulisler yaklaşık 9 ay kalan seçimler öncesinde hareketlenmeye başladı. Liderler gerek kurmayları ile gerek ise kendileri sahada çalışmaları yakından takip ediyor. Cumhur İttifakı’nı  oluşturan AK Parti ve MHP’de de çalışmalar hızlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mitinglerine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da kurmayları ile toplantılar gerçekleştirerek nabız yoklamaya devam ediyor.

ERDOĞAN: CANIMIZI DİŞE TAKIP ÇALIŞMALIYIZ

2023 yılında yapılacak olan seçimlerin bugüne kadar en kritik seçim​ olacağını belirten Erdoğan, Türkiye’nin 6’lı masaya bırakılamayacağını söyledi. Erdoğan, “6’lı masayı görüyorsunuz. FETÖ, PKK’nın söylemleri ile hareket ediyor. Adeta ortak hareke ediyorlar. Dolayısıyla Türkiye​ 6’lı masaya bırakılamaz. Bu yapı seçimleri kazanırsa Türkiye’nin kazanımları heba olur. Buna fırsat vermemeliyiz. Canımızı dişimize takıp çalışmalıyız. Seçimlere kadar bir günümüzü bile boş geçirmemeliyiz” dedi.

TÜRKİYE’NİN YENİ EKONOMİ MODELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeni ekonomi modelinde olumlu sonuçların alınmaya başladığını belirterek; ihracat, üretim ve istihdama dayalı bu modelinin uygulanmasına devam edeceklerini kaydetti.

“TÜRK LİRASI TEDBİRLER OLUŞTURUYOR”

Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi;

Türkiye Ekonomi Modeli ile makroekonomik istikrarı sürdürülebilir kılmayı hedefledik. Yüksek katma değerli üretimi artırmayı özellikle hedefledik. Cari dengede kalıcı iyileşmeyi hedefleyen bir politikalar bütünü olarak bunu ifade ettik. Modeli oluştururken ülkemizin geçmiş tecrübelerini, iç ve dış dinamiklerini, sahip olduğu jeostratejik avantajı, Covid-19 salgını ve sonrasında yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çıkarmış olduğu fırsatları kapsayan birçok parametreyi dikkate aldık. Modelin tasarımında serbest piyasa ekonomisi ilkelerinden asla taviz vermiyoruz. Modelin temel politika araçlarını, Türk lirası tasarrufların özendirilmesine yönelik adımlar, selektif kredi politikaları, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük tedbirler oluşturuyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...