Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Yunanistan çağrısı: Dürüst diyaloğa teşvik edilmeli

15 Kasım 2022 13:49 - Güncelleme : 15 Kasım 2022 17:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Yunanistan çağrısı: Dürüst diyaloğa teşvik edilmeli

Bali'de düzenlenen G20 Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Macron İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yunanistan'ın dürüst ve samimi diyaloğa teşvik edilmesi gerektiğini iletti.

Endonezya'nın Bali​ adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi Diplomasi trafiği devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. İki liderin görüşmesi, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron, görüşmede, İstanbul’da İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yaşamını yitirenler için taziyelerini iletti.

Türkiye-Fransa ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ticaretin yanı sıra savunma ve enerji sektörlerinde de iki ülke arasında iş birliğini geliştirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN'DAN TAHIL KORİDORU VE YUNANİSTAN MESAJI

Tahıl koridorunun yoğun çabalarının ardından yeniden işlemeye başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mutabakatın devamı için Avrupa Birliğinin de üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Yunanistan’ın dürüst, samimi ve anlamlı diyaloga teşvik edilmesi gerektiğini de belirtti.

MACRON: TAHIL İHRACATI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Endonezya'nın Bali Adası'ndaki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Macron, Erdoğan ile fotoğrafını paylaştığı mesajında, "Ukrayna'daki savaş, dünyada kıtlık riskinin artmasına yol açıyor oluyor" ifadelerini kullandı. Macron, Türkiye​ ve Fransa'nın Ukrayna tahılının ihracatının aksamadan devam etmesi için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Yunanistan çağrısı: Dürüst diyaloğa teşvik edilmeli

ERDOĞAN BATI'YA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayında partisinin genel merkezindeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Batılı devletlerin Yunanistan'ı kışkırtmasına tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yunanistan'ı kışkırtarak üzerimize salanların niyetlerini gayet iyi biliyoruz. Karası, denizi ve havasıyla ülkemiz savunmasından taviz vermeyecek ama vaktimizi, enerjimizi, dikkatimizi dağıtmaya yönelik kirli senaryolara da pabuç bırakmayacağız. Bir yandan hadsizlere haddini bildirirken hedeflerimizden kesinlikle sapmayacak, kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü bizim gücümüz ve imkanlarımız bunların çok ötesindedir.

Amerika'dan, Avrupa'dan sizlere gelen destekler zannediyor musunuz sizi kurtarır? Kurtarmaz. Sadece patinaj yaparsınız başka bir işe yaramaz."

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...