Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e fırça: Salon buz kesti!

17 Ekim 2022 14:12 - Güncelleme : 17 Ekim 2022 14:24
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Miçotakis'e fırça: Salon buz kesti!

Geçtiğimiz hafta Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu'nda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başkabakanı Miçotakis arasında yaşandığı iddia edilen tartışmanın detayları sızdı. ABD medyasında kaleme alınan tartışmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Miçotakis'e bağırdığı ve Ege ile Doğu Akdeniz'deki sorunları çözme noktasında samimiyetsiz olduğunu söylediği aktarıldı. Haberde ayrıca, Erdoğan'ın fırçasının ardından salonun bir anda buz kestiği de belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Çekya'nın başkenti Prag​'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde gerçekleşen akşam yemeği sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakisarasında büyük birtartışma​ çıktığı iddia edilmişti. Kapalı kapılar ardındanki tartışmayı New York Times, kaleme aldı.

New York Times'taki habere göre, iki lider arasında akşam yemeği sırasında gerginlik yaşandı ve toplantıda tansiyon yükseldi. Programa katılan diğer liderlerin bulunduğu akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis arasında yaşanan atışmanın detayları odada bulunanlar tarafından anlatıldı. Gazeteye konuşan Avrupalı bir diplomat ve iki üst düzey yetkilinin aktardığı bilgilerde, Erdoğan'ın Miçotakis konuştuğu sırada sözünü keserek bağırdığı ileri sürüldü. Ayrıca Erdoğan'ın sinirlenip çıkmadan önce ise Miçotakis'i Ege'deki anlaşmazlıkları çözme konusunda samimiyetsizlikle suçladığı ve Avrupa Birliği üyelerine dönerek Yunanistan ve Kıbrıs'ın yanında yer aldığı için sinirlendiği belirtildi.

ERDOĞAN KONUŞTU, SESSİZLİK OLUŞTU

Kaynakların aktardığına göre, tüm bunlar yaşanırken salon bir anda buz kesti. Orada bulunan ve farklı ülkelerden gelen üst düzey isimler şaşkınlık içerisinde yemek yemeğe devam etti, bazılarının sinirli olduğu belirtildi.

ERDOĞAN: ONA CEVAP VERİR MİYİM?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu yaşanan durumla ilgili kendisine yöneltilen soruya, "Protokol kaidelerini bilmeyen bir adam. Kimden nasıl izin aldı ben bilmiyorum bana laf yetiştirmeye kalktı. Ben ona cevap verir miyim?" şeklinde cevap vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...