Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan Antalya'da müjdeyi verdi: Millet bahçesi geliyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
07 Ocak 2023 19:14 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 05:47

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da yangın afeti sonrası yapılan köy konutlarının anahtar teslim töreninde konuştu. İnşa edilen konutların yüzde 66 indirimle ve 2 yıl ödemesiz 18 yıl vadeyle sahiplerine verileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aylık ödemelerin 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 lira arasında olduğunu kaydetti. Yanan alanların yüzde 90'ında ağaçlandırma çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalyalılara bir de millet bahçesinin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Manavgat-Akseki Yangın​ Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün Antalya​'da dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Toplu açılış töreninde 90 bin civarında katılım var. Kumluca'da yaptığımız görüşmede 12 bin kişi vardı. Şimdi Manavgat​'ta da tıklım tıklım bir aradayız. Buradan Antalya Dokuma Park'a gidip hanım kardeşlerimizle sohbet edeceğiz. AK Parti iktidarı verilen sözleri yerine getiren iktidardır. 2021 yazında hayatını kaybeden 8 vatandaşımıza rahmet diliyorum. 11 gün süreyle etkili olmuştu. 61 bin 500 dekar ormanımızla birlikte adeta ciğerlerimizi de yakmıştı. Vatandaşlarımıza 53 milyon lira, çiftçilerimize 213 milyon lira nakdi ödeme yapmıştık.

Hayırsever vatandaşlarımız da 56 milyon liralık katkıyla vatandaşlarımızın yanında yer almıştı. Evlerden yapımı tamamlanan 427'nin anahtarını sahiplerine teslim ediyoruz. Kalan konutları ve diğer yapıları tamamlıyoruz.

2 YIL ÖDEMESİZ 18 YIL VADE İMKANI

Konutlar, malzemesi ve çevresiyle her vatandaşımızın sahip olmak isteyeceği özellikte işlerdir. Bu projeleri yaygınlaştırmamız gerekiyor. Hangi şartlarda vereceğimizi paylaşmak istiyorum. Manavgat'taki yangın sonrası inşa ettiğimiz 900 afet köy konutunu maliyeti üzerinden yüzde 66 indirimle 2 yılı ödemesiz 18 yıl vadeyle sahiplerine vereceğiz. Afet köy konutlarının aylık ödemesi 2 bin 50 lira ile 3 bin 700 lira arasındadır. Toplam ödeme küçük tiplerde 445 bin, ahırlı tiplerde 797 bin lira olacaktır.

"İFTİRALARA CEVABI EKOLOJİK RESTORASYONLA VERDİK"

Son dönemde hiçbir felakette insanımızdan 'Nerede bu devlet' feryadı duymadık. Altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. İnsanlarımızın yaralarını sararken tabiatı ihmal etmedik. Yanan alanları tekrar canlandıracak projeleri hayata geçirdik. Birileri çıktı ormanın inşaat yapılmak için bilerek yakıldığını iddia etti. Bu iftirayı, yalanı milletimizin kulağına sokamaya çalışanları en güzel cevabı ekolojik restorasyonla verdik.

Manavgat'taki yangında 2 milyon 750 bin fidanı toprakla buluşturarak yangından zarar gören alanların yüzde 90'ında çalışmaları bitirdik. 

MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Buradan sizlere bir de müjde vermek istiyorum. Sorgun bölgesindeki 2 milyon 800 bin metrekarelik bir alanı Millet Bahçesi olarak düzenleyerek Manavgat halkına sunma kararı aldık. Manavgat'ı yeni yatırım ve desteklerle ileri seviyeye çıkartmakta kararlıyız."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Neriman 8 Ocak 2023 00:39

Simdiye kadar nerdeydiniz sayin Erdogan.

Güvenlik 7 Ocak 2023 21:40

TEİAŞ güvenlik görevlileri kadro bekliyor...

Sonraki Haber Yükleniyor...