Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na sert tepki

03 Mart 2022 19:13 - Güncelleme : 04 Mart 2022 07:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı'nda 2023 seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Parti teşkilatına kapı kapı dolaşmaları talimatını veren Erdoğan, 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği Millet İttifakı toplantısına tepki gösterip, "Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere bu millet yerini gösterecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. AK Parti teşkilatlarına 2023 seçimleri için talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti'nin hiçbir yöneticisi mensubu millete sırtını dönemez, kopuk olamaz. Teşkilatımızdan önümüzdeki seçimlere yönelik çok daha fazla gayret, çok daha fazla çalışma bekliyorum" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı'na mensup 6 muhalefet liderinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletimiz gereken yeri gösterecek" ifadelerini kullandı.

 Türkiye'nin artık uzaktan kumanda siyaseti ile yönetilecek bir ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Gezi Olayları, 15 Temmuz, ekonomik tuzaklar ile başaramadıklarını 28 Şubat projesi ile elde edemezler. Kurdukları ittifakın istikameti belirsizdir. Hazırladıkları program, vizyondan yoksundur. Netice itibarıyla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'de sorunların çözüm adresi biziz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ankara, 15 Temmuz'da bir kez daha gazilikle şereflenmiştir. Tanklara cesaretle karşı koyan Ankara ve Ankaralılara bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Ankara sadece başkentimiz değil, ülkemizin tüm renklerini, zenginliklerini, umudunu bünyesinde toplayan kilit bir şehirdir. AK Parti olarak bizim için de Ankara her zaman bizim özel ve önemli bir yer olmuştur.

Ankara ilk günden beri bize sahip çıkmış, destek vermiş ve dağ gibi arkamızda durmuştur. AK Parti kadrolarının öncü lokomotiflerinden biri de Ankara teşkilatıdır. Ankara'daki varlığımızı, birliğimizi, gücümüzü ne kadar üst düzeyde tutarsak Türkiye'deki hareket alanımız da o kadar genişler. Ankara teşkilatımız geçtiğimiz yıl yaptığı 83 bin 600 yeni üye ve toplamda 788 bin üye ile şehirdeki tüm siyasi partilerin toplamının kat be kat üzerinde bir başarıya imza atmıştır. Bu yılın ilk iki ayındaki üye sayısının 18 bin 500'e ulaşması yükselişin sürdüğüne ulaştığına işaret ediyor.

Ankara 2023 seçimlerinde hem sandıklara sahip çıkarak hem de sandıklarını Cumhur İttifakı oyları ile patlatarak kendine yakışanı yapacaktır. İnşallah 2023'te bu şehrin sokakları gözleri umut ve sevinçle parlayan ülkelerinin ve kendilerinin geleceğine sahip çıkan başkentlilerin coşkulu sloganlarıyla dolacaktır. Gönlünü kazanmadık tek bir insanımız kalmayacak şekilde Ankara'yı kucaklamanızı istiyorum.

MUHALEFETE YUVARLAK MASA ELEŞTİRİSİ

Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim yeri gösterecektir. Ülkemizde milli iradenin en kesintisiz sürdüğü dönem bizim dönemimizdir. Uzun süredir yoksulluk cenderesi altında bulunan milletimiz, AK Parti ile kendine çıkış yolu bulmuştur. AK Parti'yi millet kurmuştur. AK Parti'yi iktidara millet taşımıştır.

AK Parti'nin vesayetle, darbecilerle bölgesel ve küresel güçlerle mücadelesi hep milletin desteğiyle başarıya ulaşmıştır.

Biz millet ile yürüdük, o malum çevrelerle değil milletle yürüdük. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma, 2053 vizyonunu miras bırakma, bu mücadeleyi yine milletimizin desteğiyle neticeye ulaştıracağız.

PARTİ TEŞKİLATINA SEÇİM TALİMATI

Türkiye'nin bu tarihi dönüm noktasında, beraber yol yürüdüğümüz kardeşlerimizin her birine teşekkür ediyorum. Ana kademesiyle, kadın kollarıyla gençlik kollarıyla teşkilatımızdan önümüzdeki seçimlere dek bugüne dek gösterilenden çok daha fazla gayret ve çalışma bekliyorum. Buna hazır mıyız?

Bu süreçte ülkemizin elde edeceği kazanımlar veya uğrayacağı kayıplar, sadece AK Parti ve AK Partililerin olmayacaktır. Her bir vatandaşımızın geleceğini ilgilendirecek süreçten geçiyoruz.

RUSYA-UKRAYNA KRİZİ: TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDE 2 YOL VAR...

Rusya ile Ukrayna'nın düştüğü durumu görüyorsunuz dimi? Biz de bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin önünde iki yol vardır. Birincisi; ülkemizin 20 yıldır büyük emeklerle geldiği yeri, dünyanın en iyi ekonomisi, askeri ve siyasal olarak dünyanın en iyileri arasına girerek taçlandırmaktır.

Muhalefetin tek derdi, kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır. Siyasette proje milli iradeye saygısızlıktır. Hatta milli iradeye tehdittir. Bunların tanımı budur. Türkiye, her darbenin ardından benzer siyaset projeleri ile karşılaşmıştır.

Bizler ise bu projeleri çöpe atmış, ülkenin yönünü, hedeflerine uygun istikamete çevirdik. İnşallah bu proje de milletimiz tarafından sandığa gömülecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet İttifakı'na sert tepki

'TÜRKİYE KUMANDA SİYASETİ İLE YÖNETİLEMEZ'

Gezi Olayları, 15 Temmuz, ekonomik tuzaklar ile başaramadıklarını 28 Şubat projesi ile elde edemezler, edemeyecekler. Türkiye'nin artık bu uzaktan kumanda siyaseti ile yönetilemeyecek bir ülke olduğunu dost, düşman herkes bir kez daha görecektir.

Biz hayatımızın hiçbir döneminde siyasette rekabetten kaçınmadık. Hatta bunu ülkeye ve millete hizmet yolunda bereket olarak gördük. Hastanesinden yoluna, sanayisinden dış politikasına yapılan kötülemenin adı, köksüzlük özlemini dışa vurmaktır. Köksüz bir ağaç, kuruyup yıkılmaya mahkumdur.

İnşallah 2023 seçimleri sadece yalanla, iftira ile siyaset yapan partilerin devrinin sona ereceği yıl olacaktır.

'KURDUKLARI İTTİFAKIN İSTİKAMETİ BELİRSİZ'

Bugüne kadar kendi partileri içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık skandallarının üstünü ısrarla örtenlerin, ayrın ülke yönetimine gelemelri halinde hangi azgınlıkları sergileyeceğini düşünmek bile istemiyoruz.

Daha kendi aralarındaki sıralamaların içinden çıkamayanların, ülkenin ve dünyanın meselelerini kavrayabilmeleri mümkün değildir. Kurdukları ittifakın istikameti belirsizdir. Hazırladıkları program, vizyondan yoksundur. Netice itibari ile Türkiye'nin geçtiğimiz 20 yıldaki her meselesini nasıl biz çözdüysek, bundan sonraki sorunların çözüm adresi de biziz. Milletimiz kazanımların heba edilmesine asla müsaade etmeyecektir."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...