Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net Karabağ mesajı: Kıyamete kadar Azerbaycan toprağıdır

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 21:28 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 21:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net Karabağ mesajı: Kıyamete kadar Azerbaycan toprağıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'ne ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Azerbaycan'ın Zafer Günü'nü yürekten tebrik ettiğini ifade eden Erdoğan, "Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve inşallah kıyamete kadar da öyle kalacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​, Azerbaycan​'ın 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla sosyal medya platformu X hesabından bir mesaj yayımladı. Azerbaycan'ın Zafer Günü'nü yürekten tebrik ettiğini aktaran Erdoğan, "Karabağ'ın azatlığı için 44 gün boyunca kahramanca mücadele eden gazilerimizi hürmetle, şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" dedi.

"KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kardeş Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nü yürekten tebrik ediyor, Karabağ​'ın azatlığı için 44 gün boyunca kahramanca mücadele eden gazilerimizi hürmetle, şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve inşallah kıyamete kadar da öyle kalacaktır."

https://twitter.com/RTErdogan/status/1722302985986863124

AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİ

Azerbaycan ordusunun, yaklaşık 30 yıl Ermenistan'ın işgali altında bulunan Karabağ ve çevresindeki illeri kurtarmasının üzerinden 3 yıl geçti. 2. Karabağ Savaşı'nda 44 gün içerisinde topraklarını kurtaran Azerbaycan ordusu, halkın yıllar süren vatan hasretine de son verdi.

Ermenistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ellerindeki Rus silahlarıyla işgal ettiği Karabağ ve çevresindeki topraklardan yaklaşık 30 yıl boyunca Azerbaycan askerlerine ve sivillere saldırılar düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net Karabağ mesajı: Kıyamete kadar Azerbaycan toprağıdır

Ermenistan ordusunun sivillere yönelik saldırılarının giderek artması ve 27 Eylül 2020'de temas hattındaki köylerin ağır silahlarla ateşe tutulması, bardağı taşıran son damla oldu. Azerbaycan ordusu, aynı gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in emriyle karşı operasyona başladı.

GÖĞÜS GÖĞSE SAVAŞARAK KARABAĞ KURTARILDI

28 Eylül'de seferberlik ilan edilmesinin ardından, Karabağ'ın sembol şehri Şuşa işgalden kurtarıldı. Yaklaşık 1500 rakımlı şehre sadece hafif silahlarıyla gidebilen Azerbaycan ordusunun özel eğitimli birlikleri, göğüs göğse savaşarak şehri kurtardı. Azerbaycan ordusunun Şuşa'ya girmesi, Ermenistan ordusunun dağılmasına neden oldu.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...