Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidiyor

15 Mart 2022 20:15 - Güncelleme : 15 Mart 2022 21:53
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Çavuşoğlu Rusya ve Ukrayna'ya gidiyor

Son dakika haberi: Kabine Toplantısı sonrasında düzenlediği 'Millete Sesleniş' konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Moskova ve ardından Kiev'de temaslarda bulunacağı açıklarken, çiftçilere yönelik önemli müjdeleri paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantıda, Ukrayna-Rusya gerginliği masaya yatırıldı. Diplomasi trafiği hakkında kabine üyeleri bilgilendirildi. Diğer yandan, başta enflasyonla mücadele olmak üzere ekonomik gelişmeler de Kabine’nin birinci gündem maddeleri arasında yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı 2 saat 50 dakika sürdü.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan önemli bölümler şu şekilde:

Sözlerime kabinemize katılan Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi'ye hoş geldiniz diyerek başlamak istiyorum. Bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelerin tarım ve gıda sektörünün önemini daha da arttırdığı dönemde Vahit hocamızın çiftçilerimizin, ormancıların vizyonunu geliştirecek faaliyetlere imza atacağına inanıyorum.

KABİNE GÖREVLERİ BAYRAK YARIŞIDIR

Hayatın her alanında olduğu gibi kabinedeki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımları attık.

Koalisyonlar, erken seçimler sebebiyle ülkenin uzun ve orta vadeli programlar yapabilmesine, büyük projeleri hayata geçirilmesine imkan vermiyordu. Türkiye'nin yönetim değişikliği ihtiyacı öyle bir anda ortaya çıkmış değil. Bu uzun ve yüksek bedelli deneyimler sonunda varılmış bir karardır.

Yeni yönetim sisteminin gücü ve avantajlarını özellikle kriz döneminde çok daha iyi görebiliyoruz. Küresel ekonomik sarsıntıların, sağlık krizinin, güvenlik riskinin ve daha nice yıkıcı tehdidin üstesinden gelmekte kalmadık; bu süreçleri yeni fırsatlara dönüştürecek adımları attık.

2023 HEDEFLERİMİZE KARARLILIKLA İLERLİYORUZ

2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Bununla kalmıyor bölgemizde uzunca süredir vicdanları kanatan haksızlıklara karşı sergilediğimiz aktif ve dirayetli tutumla belirleyici küresel güç konumumuzu dost, düşman herkese kabul ettiriyoruz. İnsani ve siyasi ilişkileri kesintiye uğratmadan tüm taraflarla konuşabilmeyi başarabilen ülkelerden birisiyiz.

Bugün ülkemizin adı, bayrağı, gölgesi sınırları dışında bile güven, huzur, umudun sembolü haline geldi. Eskiden Türkiye olarak kendi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çekiyorduk. Dünyada işler yolunda giderken içerideki yönetim beceriksizliğiyle milyonlarca insanın işsiz kaldığı, herkesin umudunu kestiği kara günler yaşadık.

HER ŞEYİ ESKİYE DÖNDÜRECEKLER

Bugün ise en sert küresel kayıplardan en az kayıpla çıktığımız bir yerde duruyoruz. Bütün bunları bilhassa son 10 yıldır vesayet oyunları, terör saldırıları, darbe girişimlerine siyasi ve ekonomik tuzaklara rağmen başardık. Bu dönemde ülke güçlü bir yönetim sistemiyle idare edilmeseydi Allah göstermesin hangi felaketlere uğrayacağımızın takdirini milletimize bırakıyorum.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı çıkanlar ortaya kayda değer bir alternatif koyamadılar. Tek söyledikleri her şeyi eskiye döndürecekler. Geçtiğimiz yıl yeni anayasayla ilgili muhalefetten tekliflerini beklediğimizi söylemiştik. Ortaya tek bir metnin koyamadığını üzüntüyle gördük.

ÇAVUŞOĞLU RUSYA VE UKRAYNA'YA GİDİYOR

Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya ve Ukrayna arasındaki temas diploması kapılarını açması bakımından önemliydi.Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya'ya gönderiyorum. Yarın Moskova'da temaslarda bulunacak. Perşembe günü de Ukrayna'ya geçecek. Yarın Polonya Cumhurbaşkanı Duda ile buluşacağız ve kendisini burada misafir edeceğiz.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız eser, hizmet altyapısı geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Temel altyapılar konusunda bir endişemiz yok. 1915 Çanakkale Köprüsü, bu eser ve hizmet zincirinin altın halkalarından biri olacak. Çanakkale Savaşımızın ve şehitlerimizin hatıralarını yansıtan bu eserimizi yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdik. Dünyanın dört bir yanında bu modeli incelemek isteyenler var. Gerçi ülkemizde bu modeli hala anlayamayanlar da var. Milletimiz, ortaya çıkan eserlerden ne yapmaya çalıştığımızı anlıyor, takdir ediyor.

Kendi uçağımızı kendi silahımızı kendi motorumuzu geliştirmemizi engelleyen zihniyetin bir kez daha ülkemize aynı kötülüğü yapmasına izin vermeyeceğiz. Dünyadan bir haber bu habis anlayışı tarişhin tozlu raflarına kaldırana kadar mücadelemiz bitmeyecek. Olumlu neticeleri almaya başladıkça ülkemize kazandırdığımız geniş vizyonun önemi bir kez daha anlaşılacaktır.

SAĞLIK VE EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

Eğitim ve sağlık her zaman olduğu gibi bugün de önceliklerimizin en başında yer almaktadır. Dün 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir araya geldiğimiz sağlık çalışanlarına uzun süredir bekledikleri müjdeleri verdik.

Eğitimde de sıra okul öncesi eğitimin yaygınlaşmasına geldi. 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete almayı hedefliyoruz.

ÇİFTÇİLERE ÖNEMLİ MÜJDELER

Diğer yandan çiftçilerimize sulama, enerji ve kredi konusunda 2 önemli müjdemiz var. İlk olarak tarımı su ile bereketlendirerek daha üst seviyelere çıkarmak için barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullandıkları enerjiyi daha uygun maliyetlerle elde etmelerini sağlamaktır. Çiftçilerimizi tarımsal sulamadaki artışların zorladığınız biliyoruz. Sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artırmayı planlıyoruz.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ismail goletimiz in eksileri var fahaliyete gçmesini beklıyoruz hayırlisı olsun 15 Mart 2022 22:41

goletımizin eksikleri var tamamlamasini bekliyoruz allah mahçup etmesin kolay gelsn

Sonraki Haber Yükleniyor...