Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zelenski olumlu bakıyor, Putin'e de ileteceğim

01 Nisan 2022 13:56 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 17:39
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zelenski olumlu bakıyor, Putin'e de ileteceğim

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’ndeki cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Putin ve Zelenski görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Zelenski'nin olumlu tavrı var. Sayın Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı vardı. Böyle bir liderler zirvesi inşallah gerçekleşebilir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. "İstabul'da bir liderler zirvesi olabilir." diye konuşan Erdoğan, "Zelenski'nin olumlu tavrı var. Sayın Putin'in de daha önce olumlu yaklaşımı vardı." ifadelerini kullandı. Erdoğan, denizlerdeki mayınlara ilişkin sorulan sorulara, "Şu an itibarıyla bir sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız" sözleriyle cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Dün Sayın Zelenski ile bir görüşmemiz oldu. Bugün de 16.00 gibi Sayın Putin ile görüşmemiz olacak.

Ön görüşmeler neticesinde varılan mutabakatın getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında adımın atılması için liderlerle görüşmenin, bu konuda ev sahipliği yapabileceğimizi ifade ettik."

PUTİN-ZELENSKİY GÖRÜŞMESİ

Rusya ve Ukrayna'nın liderlerini görüştürmek istediğini de dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için bir görüşmenin ve buna ev sahipliği yapacağımızı ifade ettik. Zelenskiy'nin buna olumlu bir yanıtı oldu. Putin'in de daha önce olumlu bir yanıtı olmuştu. İstabul'da bir liderler zirvesi olabilir. Biz de Türkiye olarak büyük bir mutluluk duyacağız." şeklinde konuştu.

"MAYIN KONUSUNDA SIKINTI YOK"

Mayın tedbirlerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an itibarıyla bir sıkıntı yok ama tedbiri elden bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti:

Denizlerimizdeki mayınlarla ilgili deniz kuvvetlerimiz ciddi bir çalışmanın gayreti içerisinde. Şu anda bir sıkıntı söz konusu değil. Başta Savunma Bakanım olmak üzere deniz kuvvetleri konunun takibini yapıyorlar, tedbiri elden bırakmayacağız.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...