Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya ödülleri töreninde vesayet manşetini hatırlattı: 'Muhtar bile olamaz' dediğiniz kişi Cumhurbaşkanı oldu

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2023 19:35 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 00:17

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Anadolu Medya Ödülleri töreninde yatığı konuşmada basının artık daha özgür olduğunu söyledi. Geçmişte kendisi hakkında atılan bir manşeti hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtar bile olamaz dediğiniz kişi cumhurbaşkanı oldu. Bu başlıkları atanlar kendilerine ayar vermezse millet verir" ifadelerini kullandı. Dezenformasyon yasasıyla internet gazeteciliği yapanların rahatlatıldığını söyleyen Erdoğan, "Artık gerçekten gazetecilik faaliyeti yürütenler ile gazetecilik görüntüsü altında şarlatanlık yapanların ayrımı kolaylaştı" dedi.

Cumhurbaşkanı​ Recep Tayyip Erdoğan​ Beştepe'de düzenlenen 7. Anadolu Medya Ödülleri töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bugünlere kirli manşetlerle çarpışarak geldiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllar önce okuduğu bir şiir nedeniyle hapis cezası almasını 'Muhtar bile olamayacak' manşetiyle duyuran Radikal gazetesinin haberini hatırlatıp tepki gösterdi. Erdoğan, "Muhtar bile olamaz dediğiniz kişi cumhurbaşkanı oldu. Bu başlıkları atan kişilere bir şeyi hatırlatmak lazım. Kendinize ayar verin. Eğer vermezseniz millet size ayar verir" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ödüllerini takdim edeceğimiz kurumlarımızı ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 320 mahalli ve bölgesel radyoyu televizyonu aynı çatı altında bir araya getiren Anadolu Medya Derneği başarı çıtasını yukarı taşıyor. Sizleri sıradan yerel medya kuruluşundan ziyade kulak verilmeyenlerin sesi olarak görüyoruz.

Özgür, tarafsız bir medyanın demokrasiler açısından taşıdığı önemi hepimiz biliyoruz. Medya milletin seçtikleri üzerinden bir tahakküm aracına dönüştürülmeye çalışıldı.

"MUHTAR BİLE OLAMAZ DEDİĞİNİZ KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLDU"

Okuduğumuz bir şiir sebebiyle hakkımızda verilen mahkeme kararını 'Muhtar bile olamayacak' manşetleriyle adeta kutlayan gazeteler gördük. Burada iki önemli vurgu var; birincisi muhtarları küçümsemek, ikincisi yarının siyasetine kendine göre yön vermek. E ne oldu? O kadar ufkunuz dar ki, 'muhtar bile olamaz' dediğiniz kişi cumhurbaşkanı oldu. Bu başlıkları atan kişilere bir şeyi hatırlatmak lazım. Kendinize ayar verin. Eğer vermezseniz millet size ayar verir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Kandildeki terör baronlarını 'yere izmarit atmıyorlar' manşetleriyle övgü yağmuruna tutan basın yayın organlarını gördük. Şu anda o Kandil'deki baronlar, 10 yaşındaki kız yavrularının taciz edildiği merkezler haline geldi. Bay Kemal niye konuşmuyorsun? Oraya niye sesin çıkmıyor? Diyarbakır Anneleri'ni niye ziyaret etmiyorsun? Orayla niye irtibat kurmuyorsun? Sen kurmazsan millet sana hizaya gelmeyi öğretecek.

"BASIN ARTIK DAHA ÖZGÜR"

Ülkemizin basın yayın tarihini bilen, elini vicdanına koyup, objektif muhasebe yapan herkes medyamızın daha bağımsız, çoğulcu zengin bir yapıya sahip olduğunu kabul edecektir. Basın daha özgürdür, halkın gözünde daha çok itibar kazanmıştır. Hangi cenahta yer alırsa alsın, basın yayın kuruluşları asli görevleri hakkıyla yerine getirebilme salahiyetine bizim dönemimizde kazanmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan medya ödülleri töreninde vesayet manşetini hatırlattı: 'Muhtar bile olamaz' dediğiniz kişi Cumhurbaşkanı oldu

DEZENFORMASYON YASASI

Birileri bu yasanın bazı maddelerinin iptali için AYM'ye koştu. Meclis'te öyle yapmadılar, oy birliğiyle çıktı. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Özellikle internet üzerinden yürütülen medya faaliyetlerini idari ve hukuki zemine oturtmayı amaçlayan bu düzenleme, asli meslek olarak bu işi yapanları önemli ölçüede rahatlatmıştır. Böylece artık gerçekten gazetecilik faaliyeti yürütenler ile gazetecilik görüntüsü altında şarlatanlık yapanların ayrımı daha da kolaylaşmıştır. 

Bu düzenleme kapsamında resmi ilanların yayın mecralarına internet haber sitelerinin de eklenmesiyle bir adeletsizlik giderilmiştir. Yalan ve yanlış haber yayanlar için getirilen müeyyidlerle halkın internet medyasına olan güveninin güçlendirilmesi amaçlanıyor."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...